"Лафка" застрашава малкия и средния бизнес, скочиха собственици на обекти

От търговската верига пък обявиха, че стартират срещи с бизнеса
18 фев 2014 18:05,
16
"Лафка" застрашава малкия и средния бизнес, скочиха собственици на обекти
Снимка: Facebook

"Навлизането в страната на търговската верига за импулсни продажби "Лафка" създава огромна опасност за малкия бизнес и за гражданите", заяви председателят на Сдружение на собствениците на преместваеми обекти Иво Иванов, цитиран от БТА. 

Според него с тази търговска верига компанията "Табак маркет" АД става изкуствен монополист в продажбата на дребно на печатни, тютюневи и захарни изделия, на дребни пакетирани стоки и алкохол. 

"Основните проблеми за дребните търговци са, че новата верига разполага павилионите си на публична общинска или държавна собственост и то на най-добрите локации след конкурси с предизвестен победител", посочи Иво Иванов. По официални данни търговската верига има около 500 павилиона в страната, но вероятно са повече, посочиха от сдружението. "Нашата информация е, че "Табак маркет" АД вече има готови на склад над хиляда павилиона, готови за поставяне", каза Иванов.

Той съобщи, че още днес сдружението ще сезира вицепремиера Даниела Бобева за опасността за малкия и средния бизнес с настъпването на "Лафка". От  Сдружение на собствениците на преместваеми обекти считат, че съществува реална опасност за работата на над 20 000 малки фирми, които осигуряват поминък на около 100 000 души. 

Подготвяната забрана за търговия на тютюневи изделия по бензиностанции и търговски вериги е следващата стъпка в създаването на монопол на "Лафка", смятат в сдружението.

Оттам посочиха, че в Европа местните власти не допускат търговците да държат над 5% от обектите върху публична общинска собственост. Много общински съвети, като този в Брюксел например, не разрешават в обекти на общинска земя да се търгуват цигари и алкохол или пък да се предлагат хазартни игри, допълниха от организацията.  

Междувременно от TabakMarket съобщиха, че търговската верига "Лафка" стартира срещи със средния и дребния бизнес.

“Ние търсим диалог, а не конфронтация, бихме искали да представим пред всички организации и обществеността какво представлява проект "Лафка". През последните седмици вървят много спекулации относно търговската верига, които за съжаление имат политически оттенък. Считаме, че чрез диалог ще бъдат изчистени всички спекулации относно проект "Лафка", надяваме се, че след тези срещи, всичко ще бъде изяснено и хората ще имат достатъчно информация, за да не бъдат въвеждани в заблуждение”, каза изпълнителният директор на “Табак Маркет” АД Борис Захариев. 

От търговската верига заявиха, че идеята за развитие на проекта е франчайз и семейният бизнес има шанс да се развие с "Лафка". 

Още новини за България четете в Investor.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още по темата: Лафка
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
2
 
! Отговори
А.Михайловски преди 9 години
Това се случва в момента и в район "Триадица". Без нужното предизвестие издават ултимативни уведомления за премахване в 10 дневен срок. Конкурса в общината не се обявява във всекидневник, а само в техният сайт. В скицата изготвена от Диков и сие явно се отделят места за продажба на печатни издания, тютюневи изделия и пакетирани дребни стоки за павилиони по "корпоративен проект"......
15
0
 
2
 
! Отговори
Капитан Петко Войвод преди 10 години
Те Продадоха БЪЛГАРИЯ.........Еничарската *** Пеевски е много алчен, а тъпите Комунисти са готови на всичко само и само да са във власта. Смеснишев е един мазен гейййййй.
14
0
 
4
 
! Отговори
иван преди 10 години
Властта създава монопол след монопол.
13
0
 
5
 
! Отговори
anonimen преди 10 години
Delqn peevski se opitva dolno da probie tova sa negovi shmeni .........
12
0
 
7
 
! Отговори
Грую преди 10 години
Идеята на Лафка си е добра - хубави павильони, отстъпки за доставки на едро и т.н.Но да бяха навлезли по пазарен принцип.Вместо това прасето Пеевски почна с мръсните си лобистки номера да изхвърля конкуренцията. Затова няма да пазарувам там и агитирам всичките ми познати и те да не пазаруват.Но най-гадото е че тяхната цел е да ограничат предлагането на вестници различни от техните тоалетни хартии - Новинар, Телеграф, Стандарт и т.н.
11
5
 
2
 
! Отговори
Cleo преди 10 години
Zastrashawali gi bili... ALOOOOO, TOWA SE NARICHA KONKURENCIQ! STIGA TOLKOWA STE REWALI, AMI SI ADAPTIRAITE BIZNES MODELA.HAIDE NAMALQITE CENITE WMESTO DA REWETE KAKTO PO WREMETO NA KOMUNIZMA. DA WI GO W BIZNESMENITE ...
10
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А продавачките в тези лафки са по стари и от баба ми а иначе ми искат в джобса снимка и св СМЕШНИЦИ дано по скопо да ги разкарат с кеф ще се изплюя на мястото на лафката като я разкарат
9
3
 
2
 
! Отговори
Architekt преди 10 години
rejem kletkite za targovia. i bez tova ne sa normalni zdravoslovni uslovia za rabotni mesta, nyamat mivki, klozeti...otnasya se i za kletkite v avtogara Sofia.
8
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Бойкот на свинята Пеевски! Бойкот на свинята Станишев! Камик в стъклата!
7
0
 
27
 
! Отговори
lpp преди 10 години
Просто не пазарувайте от там и това е.Защо да наливате още лой в гушата на мамин Делян.Нито е по евтино нито продават нещо различно.
6
17
 
8
 
! Отговори
Скачат преди 10 години
Що не скачаха, когато в България дойдоха Билла, Метро, Кауфланд, Карфур и т.н.
5
2
 
2
 
! Отговори
ОН ЗНАЕ преди 10 години
До Анонимен İNADINA H Ö H
4
1
 
28
 
! Отговори
Николов преди 10 години
Ми,не купувайте от лафка бе хора.Аз не взимам нищо от там.Вестниците ги замених с таблет,кафето не струва там,вафли,кроасани и др. са с по 20ст. по-скъпи от магазините,само продавачките са засукани,явно имат качества :)
3
0
 
28
 
! Отговори
Наблюдател преди 10 години
Нали знаете какъв "диалог" може да се очаква с Пеевски.....
2
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
лафка мафка,и тя била на пеевски!
1
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Гласувайте за ДПС!!!