100-метров небостъргач ще се рее в "Младост"

Турска фирма планира да инвестира 120 млн. лв.
Обновена: 7 май 2015 16:37 | 7 май 2015 16:30, Надежда Бочева
46
100-метров небостъргач ще се рее в "Младост"
Източник: delta3.bg

Министерският съвет подкрепи инвеститора "Гаранти-Коза България" ЕАД (Garanti Koza), който има намерение да строи 100-метров небостъргач в столичния квартал "Младост". Днес кабинетът е одобрил проекта на меморандум за разбирателство между правителството и компанията.

В съобщението се казва, че подкрепата е за инвестиционния проект "Гранд Каньон – София", който предвижда изграждането на голям туристически и развлекателен комплекс в столичния район върху терени, собственост на инвеститора.

Общият размер на инвестицията се планира да бъде в размер на 120 млн. лева за изграждането на хотел, шопинг мол, парк със зелени площи, амфитеатър, детска площадка, скейт парк.

Очаква се с въвеждането в експлоатация на обектите по проекта да бъдат създадени около 240 нови работни места, а изграждането на комплекса трябва да приключи през януари 2018 г.

Припомняме, че през октомври 2013 г. стана ясно, че турската компания Garanti Koza е напът да осъществи мащабна имотна инвестиция -  в карето между бул. "Александър Малинов" и ул. "Филип Аврамов" в столичния квартал "Младост 3". Това е карето на затворения магазин "Нова Деница".

Според агенцията за недвижими имоти Делта 3, която вече е обявила цени на апартаменти за продажба, комплексът ще се състои от 765 апартамента в три сгради и 20 хил. кв. м зелени площи. Търговският център "Каньон" ще е от нов, отворен тип, а комплексът ще има топла подземна връзка с метрото.

Още икономически новини четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
6
 
46
 
! Отговори
zeus преди 8 години
Намирисва ми на поне 20 милиона комисионни тук ;)

Спонсорирани публикации