Цената на тока за бита "замръзва" от 1 юли

За малките фирми обаче ще поевтинее значително
6
Цената на тока за бита "замръзва" от 1 юли
Снимка: flickr

Цената на тока за битовите потребители "замръзва", а за малките стопански потребители на регулирания пазар поевтинява значително от 1 юли. Това коментира пред журналисти председателят на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) Иван Иванов, след открити заседания в регулатора.

Това е една от мерките, които регулаторът предприема - чрез цената на тока за битовите потребители, която остава непроменена, продължаваме вече една година нашата политика на предсказуемост и стабилност на цената на електроенергията, каза Иванов. Предложението ни за ценово решение е в дългосрочен интерес, както на битовите, така и на бизнес потребителите, добави той, цитиран от БТА.

Чрез премахването в голяма степен на кръстосаното субсидиране, което съществуваше между бизнес и битови потребители на регулиран пазар, се забавя "изтичането" на бизнес потребителите към свободния пазар, защото цената намалява между 6 и 10 процента за тях, коментира Иванов.

По думите му това ще бъде много добра новина за малкия бизнес в страната, защото ще му даде възможност за конкурентоспособност.

Той отбеляза, че се намаляват и цените за пренос и достъп на високо напрежение, както и добавката "задължение към обществото" - с още един лев на мегаватчас.
 


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
каква е тази такса " задължение към обществото" ?? гавра с народа ! Плащаме най скъп ток спрямо доходите ни !!
3
2
 
8
 
! Отговори
ДС преди 5 години
И така недостига ще се поеме от НЕК и ЕСО. НЕК и ЕСО са държавни фирми. Тоест загубитенще се покрият с наши пари от данъците. Докато ЕРПтата си веят байряка и яко пачки.
2
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нормално е да замръзне нали взеха милярд и 300 лилиона заем - след една година пак ще трябва толкова.
1
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вече не вярвам на Бойковите чудеса!