Ще се разцепи ли Обединеното кралство след изборите?

Шотландия и Ирландия vs. Великобритания. После какво?
8 юни 2017 21:50, Екип на Bloomberg
9
Ще се разцепи ли Обединеното кралство след изборите?
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

С оглед на вероятността, макар и с неголяма преднина да спечелят консерваторите на Мей промяна на сценария относно Европа не се предвижда. Въпросът при предприетият курс на външна и вътрешна политика от Великобритания е дали тя ще продължи да бъде Велика Британия или ще започне процесът на фрагментация. Това каза политологът Георги Харизанов в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

"Процесите в Шотландия и реториката, насочена към свикване на нов референдум продължават и се засилват. Има анализи, че най-накрая е дошло времето да се обедини Ирландия. С цел обединена Ирландия да остане в ЕС най-накрая Северна Ирландия би постигнала това, за което се бори от много години - да постигне своята независимост от короната и в същото време да остане в Европейския съюз".

Тези процеси биха могли да се случат и това би довело до цялостно преразглеждане на концепцията за Великобритания, което би било голям техен, вътрешен проблем, добави гостът.

Какви са спецификите на икономиката на Ирландия и какви са интересите им, свързани с ЕС? Залага ли се социална бомба във Великобритания и ще издържи ли системата след Brexit? Какво е присъствието на политическите еднодневки в съвременния свят? 

Повече можете да видите на Bloomberg TV Bulgaria


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Наистина, един неколкократно осъждан крадец с фалшива диплома да бъде издигнат в ранг "политолог" и да бъде толкова често канен по ТВ студиа - показателно е за нивото на българската журналистика...
6
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако бяха решили да останат в ЕС, тея щяха да искат да се отделят, защото са останали ;)))
Като жени са ;)
Целта е ясна и се стремят към нея по всеки възможен начин, само не и директно да ти кажат какво точно искат ;)
5
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако стане ще пратя на бабето, Тереза несМей и някои други известни чърчили по една българска ракия марка Дойран, естествено патронче, да оценят намека!
4
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ирландците са по-особен случай. едните ирландци са католици, другите - протестанти, едните националисти - другите - близки до англичаните, дори езика им е различен. С шотландците не е така - различават се от англичаните по релегия, териториано устройство имат си църква, а доскоор и валута.
3
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този е доказан и осъден крадец с ВиК присвоени пари от Борисов 1 а активиран като сиректор на измислен институт по икономика и анализи появяващ се по всяка телевизия денонощноПРЕСТЪПНИК наложен от медиите на ТИКВАТА
2
1
 
19
 
! Отговори
Промил преди 3 години
Великобритания нека си излиза. Шотландия иИрландия -твърдо в евросъюза ! Че иначе уискито ще стане мноооо солено !
1
4
 
33
 
! Отговори
Край преди 3 години
При демокрацията човек дето е нарязал тръбите на Напоителни системи за скрап и се оказа с фалшива диплома може да ти се прави на анализатор на международното положение. При демокрацията няма невъзможни неща.