"Кариерен кошер" - шанс за работа за завърнали се българи

Очаква се участие да вземат над 90 компании
25 юни 2019 09:03, Габриела Джекова
4

2388 гледания   |  Още видео

Форумът "Кариерен кошер" отново ще даде възможност на редица българи, завърнали се от чужбина или желаещи да го направят, да се срещнат с местни работодатели, както и такива от чужбина, които оперират у нас.

Очаква се участие да вземат над 90 топ компании, които ще дадат информация за възможностите за кариерно развитие. Събитието е най-голямото, насочено към българи с опит и образование от чужбина. Организатор е сдружение "Тук-Там".

"Във втората част на форума водим дискусии как се развиват различните сектори в България, нужна ли ни е кариерна пауза или смяна на професията, както и за предприемачеството", каза Мила Топалова от сдружение "Тук-Там".

Тя допълни, че тази година се очакват да участват както големи интернационални компании, така и български. Компаниите ще бъдат от най-различни сфери като IT, финанси, счетоводство, бизнес администрация, маркетинг, дори фармацевтични компании ще участват, каза още Топалова.

Форумът тази година ще предложи и дистанционни срещи между кандидати и компании, за да привлекат определени кандидати, стана ясно от думите на събеседничките в студиото.

"Помагаме с удоволствие на онези, които искат да се върнат в родината след живота в чужбина, свързваме хората по места. Насочваме ги как да си изкарат по-бързо документи, когато са чужденци", разказа пред Bulgaria ON AIR Даниела Данаилова от „Тук-Там“.

Регистрацията за събитието, което ще се проведе на 4 септември, е безплатна. От тази година "Кариерен кошер" ще сведе до минимум отпадъците, оставащи след форума и негативния отпечатък върху природата.


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
3
 
! Отговори
az преди 9 месеца
а не е ли по-лесно да предложите на тези , които са тук и които се чудят дали да заминат? Изпускат питомното , пък после ще гонят дивото
3
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Само IT специалисти биха се върнали тук.

Заплатите на ИТ-тата са в пъти над обикновените и един ИТ специалист в България се чуства като цар заради разликата в стандарта.
2
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
И кфо шми предложът да с върна от чужбина?
1
1
 
12
 
! Отговори
Чичо преди 9 месеца
Явно има и такива ненормалници...