Вино, газирано... Какви напитки да избягвате за по-чиста кожа?

Някои увеличават възпалението
Обновена: 20 апр 2021 19:07 | 20 апр 2021 19:07, Иванка Гъркова
13
Вино, газирано... Какви напитки да избягвате за по-чиста кожа?
Снимка: Pixabay

Всичко онова, с което се храним, се отразява на нашия организъм. А кожата е най-големият орган в човешкото тяло, по който да разберем дали консумираме подходящите продукти. Много често през пролетта започваме диета, за да влезем отново във форма, като следим стриктно какво поглъщаме. Но що се отнася до напитките, невинаги се съобразяваме с тях, а трябва!

В много случаи прекаляването с определени течности е основната причина за суха кожа, липса на руменина, пъпки и възпаление. Ако искате да предотвратите това, то ето кои напитки е най-добре да избягвате:

1. Алкохол
 
Ако пиете спиртни напитки и бира, не се изненадвайте, че имате проблемна кожа. Вредите от тях върху нея са за един отделен материал. Алкохолът води до разширяване на кръвоносните съдове, с което се появяват червени петна по бузите. Увеличавайки възпалението, може да влоши вашето акне или екзема.
 
Някои от любимите ви коктейли, които обичате да пиете в по-топлите дни, са пълни със захар, която причинява пъпки. Ако те не изчезват след използването на различна козметика, то най-вероятно трябва да ограничите приема на тези напитки.
 
Все пак, ако се въздържате от пиенето на алкохол, но сте поканени на рожден ден или друг специален повод, има някои видове алкохол, които са по-малко вредни за кожата от други. Освен от ликьори и други подсладени напитки, трябва да стоите далеч и от всякакви видове вино. И двете са пълни с твърде много захари, които черният дроб се затруднява да преработи.
 
Бира или друга алкохолна напитка, с която прекалите, ще доведе до дехидратация на организма, с което неминуемо страда вашата кожа.

2. Газирани напитки
 
Само чаша с кола може да съдържа до 39 г захар. А някои от нас пият по 1 литър от газираната напитка почти всеки ден! Въобще, освен нея, каквато и друга да консумирате, вие ще надвишите препоръчителното количество за деня.
 
Няколко независими проучвания, публикувани в WebMD, установяват, че пиенето на твърде много газирани напитки съкращава теломерите в тялото – окончанията на хромозомите. Това е една от основните причини за стареенето на кожата. Когато състоянието им е нарушено, те могат да влошат регенерацията на клетките, с което да получите повече фини линии и бръчки.
 
Колкото по-бързо се съкращават теломерите, толкова по-лесно се появява преждевременното стареене.
 
Още за напитиките, вредящи на кожата ще откриете в материала на Tialoto.bg 

Източник: Tialoto.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
0
 
! Отговори
Опитен преди 2 години
Ако ти се появят гадни,гнойни пъпки между веждите,след запой, спешно си прегледайте черното дробче.
1
1
 
1
 
! Отговори
Православен преди 2 години
Откак пия юнaшко мляко кожата ми се изчисти и гласът ми стана кадифен.

Спонсорирани публикации