Ръстът на цената на тока не се дължал на спекулация

Свързването на борсите на други държави не променяло нещата
64
Ръстът на цената на тока не се дължал на спекулация
Снимка: Pixabay

„Спекулации на пазара с електроенергия няма. Може да има бегли опити, но те не водят до нищо съществено“, коментира Константин Константинов, изпълнителен директор на Българската независима енергийна борса (БНЕБ), пред bTV по повод високите цени на електрическата енергия за бизнеса.

Още по темата

В борсата имаше и проверка на ДАНС. Константинов уточни, че са предоставили документи за всички сделки за определен период, а такава проверка не се извършва за първи път.

Той напомни също, че при съмнения за спекулации на пазара сигнали се изпращат до Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР).

По думите му обикновено става въпрос за предлагане или търсене на много големи количества ток, за сключване на договор с предварителна договорка и търговия с вътрешна информация.

Относно свързването на пазара с борсите на други държави Константинов коментира, че пазарните обединения не променят търговския обмен и цените кой знае колко.

Той е убеден, че няма да има промяна на цената на тока за небитовите потребители след обединението с Румъния, което ще стане на 27 октомври тази година.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
0
 
2
 
! Отговори
ф преди 2 години
НапротиФ, чиста спекулация.
42
0
 
5
 
! Отговори
ЦИНИК преди 2 години
Ръст на ценътъ на тока ,ама дръво жа има.Еиииий не съ наядохте бря !
41
0
 
7
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Жива кражба от 20ст. на 1 лев киловат :)))
40
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А да не се лъжем,енергийната мафия отдавана се работи без никой да я притеснява
39
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Станете независими от монополистите. Оставете ги да си *** за.дниците. Комплекта включва. 2 бр. слънчеви панела. 2 акумулатора. Едно зарядно и един Инвентор който ще ви даде 220 волта променлив ток с мощност 800 wata достатъчен да захрани всички ел. уреди в дома ви. Без радиатори за отопление..Когато няма слънце акумулаторите може да се заредят от мрежата. Този комплект ще ви струва 2.800 лв.
38
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 46 АнонименНапротив другарю гербер. Дължи се на герберските соларни паркове с прескъпия и неефективен ток и подарения на Доган ТЕЦ с скъп ток
37
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мутрите на радев си събират версиите от миналогодишния протести
36
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ХаааааХа Да, бе, повЕрвахме ви
35
0
 
17
 
! Отговори
Култура ми Янков преди 2 години
Много маймуни са се покатерили на клона наречен енергетика , всеки се е натъкмил във веригата и СМУЧЕ .В действителност наистина не са ни нужни НЕК и БЕХ , каква е тяхната ''функция'' !
34
2
 
14
 
! Отговори
Пак питам : преди 2 години
Защо не се закриват НЕК и БЕХ , шапките на ДКЕВР , от които няма НИКАКВА ПОЛЗА ?
33
0
 
7
 
! Отговори
Зелена такса преди 2 години
Да се таксуват хората за вредните емисии в атмосферата, които предизвиква с издишаният въздух. Да пусна иновативни предприемчиви и пъпчиви млади бизнесмени смат-фон маски които мерят издишаният въздух и чрез смарт апп да дърпат таксата.
32
0
 
10
 
! Отговори
Простите хора плащат преди 2 години
Така е богатство се трупа за сметка на обикновените обедняващи бедни работещи хора.
31
2
 
11
 
! Отговори
Нане преди 2 години
След 14 годишно безхаберие на наще държавни хрантутници и крадци, екоталибаните от еурогея разсипаха Народа... Тепърва, ще им берем плодовете... Референдум за рязделяне с брюкселса..
30
0
 
16
 
! Отговори
иванчо преди 2 години
Разбира се, че не е само спекулацията.Класическо, продажно държавническо безхаберие!!!
29
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От ЕС ни наливаха пари да си направим възобновяеми източници. Нашите направиха. Даже нашите доста направиха. Делът на възобновяемата енергия у нас е над 20%. Производствата от еко енеригии реално не са скъпи. За вятър и за слънце не се плаща.
28
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 32. "Проблемът се намира на Запад, но никой не смее да каже, че "Царят от Брюксел е гол", и обвиняват Изтока." И според теб във какво толкова ни обвиняват? Давай конкретно. Не с общи приказки.
27
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Цени на продукти имат 2 вида оценки-държавна и пазарна,като за държавна се знае какви са оценките по глави,точки,пера за определяне на производствена цена от расходи за продукти в единица измерение за тяхното производство,които се наблюдават от орган инспектиращ обема и финансиране за продуктивност,мощности използвани,въведени в съответствие с предлагани начини за произвеждане в съответствие с предлгани и възможности на конкурентна основа за пазара с амортизация за предлагане в изкупващ ги срок
26
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Проблемът се намира на Запад, но никой не смее да каже, че "Царят от Брюксел е гол", и обвиняват Изтока. Защото е позволено само за всичко да се обвинява Изтока.................... Сталинка сгреши и сега ще страда от грешката си да не обвини Изтока...................
25
2
 
11
 
! Отговори
Герб преди 2 години
С гн борисов напред кьм екологичните парафинови свещи и камини на дьрва
24
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Черепа е бесен и иска да си го изкара на народа. Иска съвсем да ни ограби. Не му позволявайте. Това което имаме сме си го изработили ние. С труд. Не си давайте държавата на червените олигарси.

Спонсорирани публикации