Първият руски хибриден автомобил отвътре

Разкриха интериорът на кросоувъра на ё-АВТО.
6 фев 2012 15:47,
29
Първият руски хибриден автомобил отвътре
Снимка: AutoMedia.bg

Компанията "ё-АВТО", която реализира проекта за първия руски хибриден автомобил, разпространи първите изображения на интериора на така наречения "Ё-кросоувър".

Той се отличава с два големи дисплея, разположени на централната конзола. Горният е предназначен да показва скоростта на движение, данните на бордовия компютър и навигацията.

Разположеният под него по-голям дисплей, който е чувствителен на допир и работи с операционна система Android, е предназначен за мултимедийната система. Тя предлага достъп до интернет, който се осъществява, чрез мобилен телефон и е достъпен само, когато автомобилът е в покой.

От руската компания не уточняват дали въпросните технологии ще се предлагат като стандарт или ще бъдат част от допълнителното оборудване на хибридното возило. Казват обаче, че интериорът ще се отличава с изключително качествени и приятни на допир материали.

Както знаете компанията разполага с три модела, които бяха показани на автосалона във Франкфурт - кросоувър, хечбек и фургон. Всички версии на автомобила са с хибридно задвижване, като системата включва роторен двигател обединен с генератор, с който се захранват електродвигателите. Двигателят работи както с бензин, така и с природен газ - всеки от моделите има два резервоара.

Мощността на хибридната система е 60 к.с., като тя може да работи в три режима – „Спорт", „Еко" и „Сняг". При режим „Спорт", купе-кросоувърът може да ускори до 100 км/час за 7 секунди. Всички три модификации са с предаване на движението към четирите колела.

Двигателят изразходва средно 3.5 литра бензин за 100 км. При пълно зареждане на двата резервоара, „ё-мобилът" може да измине над 1000 км.

Возилата предизвикаха толкова голям интерес сред руснаците, че голяма част от поръчките, ще се осъществят след около 10 години. Всъщност това не е изненадващо, защото цените на хибридната руска кола започват от само 360 000 рубли (около 16 100 лева).

Производството на ё-мобил ще започне в средата на 2012 година в завод край Санкт Петербург.

Снимки вижте в Automedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Руснаците пият,защото могат,пийте и вие но не можете....първо,защото нямате пари и второ,калпав ни е капацитета....всичко си имат,всичко си произвеждат, и нищо не ги бърка....но вие,освен да храчите и плюете ,друго не можете и за това сте на това дередже....
23
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Айде, почна се! Абе *** неумит и миризлив, гледай си цървулите! Иле ще ми кажеш да ходя в Себир, м... ти смръдлива!
22
19
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Руснаците са 140 милиона а нищо не произвеждат .. щото не могат
21
5
 
13
 
! Отговори
ivo преди 12 години
защо им се подиграваме на руснаците те си произвеждат всичко .ами ние българите можем ли да кажем същото
20
2
 
17
 
! Отговори
до:19 преди 12 години
Правилното е: ВОЛТМЕТЪР,АМПЕРМЕТЪР,ВАТМЕТЪР и т.н.Вземи прочети малко някой учебник за 6-7 клас по физика,там са написани тези измервателни прибори за обща култура!
19
4
 
34
 
! Отговори
До разбирачите преди 12 години
Видяхме как се изказвате по повод на руснаците - как водката им пречела, как това, как онова.Ха сега да видим Вие (ние) какво струваме?Има ли в БГ да сме направили нещо, което поне да наподобява това, което са направили те? Ние вече и деца не можем да правим - изчезваме като нация... Какво остава за работа с ръце - все ще си "оставим ръцете"Някой от Вас някога е създал нещо полезно? Предполагам, повечето и един пирон да забиете, ще е накриво. За това не плюйте с така нагло, а се вижте себе си
18
23
 
6
 
! Отговори
Nanay преди 12 години
За Руснака водказа бай *** само чалгакаква кола какво производствоне купувам нищо руско и българско!!
17
5
 
3
 
! Отговори
Елка преди 12 години
Не видях къде е волтметъра ?
16
17
 
7
 
! Отговори
:) преди 12 години
Типично руски подход:- Невероятни инженерни решения и чат-пат добър дизайн :)- Умопомрачително изпълнение от добре почерпени руски мужици....проблема е че водката им пречи да прозведат наистина добро нещо
15
8
 
2
 
! Отговори
ФФФ преди 12 години
Вижте сега, интересът е толкова голям, че някой е откраднал скоростния лост. Той е изключителна реликва...
14
6
 
1
 
! Отговори
Nobody преди 12 години
До CaspeRМа разбира се, че е с автоматична скоростна кутия, а различните й режими се превключват с поглед или мисъл. Или с някое от сивкавите петънца долу, наподобяващи бутони. *** к'во ли ми разбира главата на мене.....До 5. Без да искам съм информиран какво е фотошоп и какво може, та да вметна, че да викаш на картинката в новината "филм" е малко пресилено. Тъй че възхищавай си се на "филма" от Automedia.bg и остави нас, простаците, да говорим глупости.
13
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Абе руснаците могат да правят от КАМАЗ нагоре,незнам що се излагат пред света с такива трошляци?
12
21
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
бе те касетофон не могат да направят...колав Русия само *** и пияници
11
16
 
7
 
! Отговори
ГАЗ преди 12 години
Чудо неземно,мале мамо кой го купи да му мисли!Изделяно в Россия!
10
14
 
4
 
! Отговори
нема оттърване преди 12 години
и с милиардите им, па си е сделяно у ссср.Па като толкова нема един кадърен рисувач у таа рф, да платат на некой да им ги изцърта тоа е(баны) авто.Верно са за смех. *** кича си им е у гена, като и чалгата тука.НЕМА ОТТТЪРВАНЬЕ.
9
3
 
8
 
! Отговори
CaspeR преди 12 години
до Nobody: няма как да има скоростен лост!очевадно е,че колата е с автоматична скоростна кутия - ама и ти толкова разбираш от автомобили,че не можеш да направиш разлика между ръчна и автоматична скоростна кутия! :)
8
9
 
8
 
! Отговори
столичная преди 12 години
Единият от моделите ще може да се задвижва с водка вместо бензин,с едно зареждане прбега ще е 1км или докато устиска шофьора!
7
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
от сега ви казвам че от руските електромобили ще ви настръхват косите и в пряк и в преносен смисъл
6
2
 
7
 
! Отговори
CaspeR преди 12 години
до:смех - голям си разбирач,и най важното технически си"най-грамотната личност" която съм срещал,не мога да намеря думи с които да изразя еуфорията си от некомпетентния ти коментар!!!
5
2
 
8
 
! Отговори
До 1 преди 12 години
А, бе ***....Много разбираш от Фотошоп.Я преди да коментираш нещо, се информирай и тогава си пиши глупостите тук.Има хора, които са чували думата Фотошоп, не знаят какво е и постоянно я ползват, където им падне. Слушах един такъв мъдрец, да коментира кадри, на които Путин прави тренировки по джудо. Веднага се изказа мъдро - какво гледате - Фотошоп! Обаче с Фотошоп се редактират картинки, не филми.Същия си и ти - хората показват колите на международно изложение в Германия, ти - фотошоп!