Citroen разкри малко от флагмана DS

Все още не е ясно как ще се казва лимузината - DS9 или DS6
19 мар 2012 14:10,
4
Citroen разкри малко от флагмана DS
Снимка: AutoMedia.bg

Компанията Citroen публикува изображение на своя бъдещ флагман от линията DS. Според предварителни данни моделът ще носи името DS9, с което да напомни на феновете на марката за легендарния DS19 , появил се в средата на 50-те години на 20 век. Другият вариант е новият модел да се казва DS6.

Новият модел ще бъде напълно в стила на концептуалния Metropolis, който дебютира през 2010 г. на автомобилното изложение в Шанхай. Серийният автомобил се очаква също ще бъде представен в Пекин след около месец. Той вероятно ще бъде предназначен изключително за пазара на Китай.

Концепцията Metropolis използва хибридна система, комбинираща двулитров бензинов V6 двигател и електромотор, който може да повишава мощността си от базисните 55 к.с. до 95 к.с. когато се налага. Общата мощност на Metropolis e 272 к.с., а максималният въртящ момент 375 Нм.

Със специалната функция „overboost” на двигателите общата мощност може да достигне до 460 к.с., а максимален въртящ момент до 430 Нм.

Трансмисията е със седем предавки и два съединителя. Според специалистите на
Citroen, динамиката на този автомобил отговаря на двигател с обем 4.0 литра и осем цилиндъра, като в същото време емисиите от CO2 са едва 70 г/км.

Още снимки вижте в Automedia.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
3
 
! Отговори
someone преди 12 години
Супер брутална визия, която е присъща (по принцип) на италианските расови жребци :)
2
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Е, Ситроен в автомобилостроенето са нещо като Филипс в електрониката. Много нововъведения са започнали от тях. В крайна сметка, важното е все по-добри технологии да стават достъпни за масовия потребител.
1
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Според специалистите наCitroen, динамиката на този автомобил отговаря на двигател с обем 4.0 литра и осем цилиндъра, като в същото време емисиите от CO2 са едва 70 г/км." Ако това е вярно германците трябва да си помислят какви модели ще пускат на пазара.