Най-скъпата кола на салона в Пекин е китайска

FAW оцени лимузината си Red Flag L5 на 803 000 долара
24 апр 2014 12:21,
8
Най-скъпата кола на салона в Пекин е китайска
Снимка: Automedia.bg
Най-скъпият автомобил, изложен на салона в Пекин, се оказа местно производство. Компанията FAW обяви, че започва да приема поръчки за лимузината си Red Flag 5, чиято цена стартира от 803 000 долара. Първата машина вече е продадена на местен бизнесмен, собственик на верига мебелни магазини, съобщава Bloomberg.
 
На китайския пазар за същата сума може да се купи автомобил от категорията на Ferrari FF. Високата цена на италианската машина се дължи на местното законодателство, според което данъкът на вносните автомобили може да достигне до 100 процента от стойността им.

Под марката Red Flag компанията FAW произвежда както луксозни автомобили за политическия елит на Китай, така и техни „граждански“ версии. Моделът L5 е оборудван с 12-цилиндров двигател с обем 5.0 литра, който генерира мощност от 408 к.с. За построяването на една лимузина са нужни 3 месеца.

Сред моделите на Red Flag, предназначени за народа, попадат общо 3 лимузини. Най-голямата е L9, чиято дължина достига 6.39 метра. Широчината е 2.02 метра, а височината – 1.72 метра. Модификацията с най-късо междуосие е L7, а с най-малки размери - L5. За производството на тези машини китайците разчитат на партньора си Volkswagen, който инвестира 300 млн. долара в проекта Red Flag.

Още снимки вижте в Automedia.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименПърво чети и после пиши.Велосипеди се произвеждат и профи отбор участва на Тюр до Frans
6
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Малко си сложил 10-тина века отгоре. Аз китайска стока качественна не съм чувал, незнам ти откъде си ги измисляш. Тея *** нямат акъл собствен дизайн да си измислят, ти ми говориш за качество.
5
4
 
3
 
! Отговори
атакисте! преди 9 години
Не бъркаи тея наще китайски ментаци за по 2 долара стоки с това дето е Китайско и над цената на средното за света.Лускозните им стоки са от 22 век !
4
1
 
3
 
! Отговори
Атакист с Фолксваген преди 9 години
Още от сега виждам слабост в дизайна-в областа на бронята има фарчета, което значи че под пластмасата няма цяла метална шина а е или прекъсната на тези места или е просто твърде тясна. Което значи че тази кола няма добра защита на удар, и ако се нахака в дърво или нещо подобно в областа на фаровете ще се разцепи тотално. Освен това като интериор не отговаря на това което е отвън. А дали качеството, надеждноста и дължината на живота и е на ниво е също под въпрос тъй като е китайско производство.
3
2
 
1
 
! Отговори
ОБИЧАМ ВЕРИГИТЕ преди 9 години
И сега какво ще стане с китайските богаташи ще си купуват китайски коли ?европейската автомобилна корпокрация влиза във фактически фалит!
2
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И на трабант малко прилича...
1
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това на снимката, направо откраднат дизайна на Волга ГАЗ 21. Руснаците са го краднали пък от Форд