BMW 3-Series получи мощен хибриден мотор

Обновеният модел предлага и двигател с 3 цилиндъра
7 май 2015 22:20,
1
BMW 3-Series получи мощен хибриден мотор
Снимка: BMW

BMW представи официално обновената версия на 3-Series. Моделът е получил едва доловими промени в дизайна, като основните новости са в гамата от мотори.

Определено най-голямата новост при модела е хибридната plug-in версия. Тя предлага внушителните за екологичен модел 252 к.с. и 420 Нм, като батериите й могат да се зареждат и в електрическата мрежа. Моделът носи обозначението 330e и има 35-километров автономен пробег в напълно електрически режим. Информацията около този модел е ограничена, като според Worldcarfans той ускорява от място до 100 км/час за 6,3 сек., развива 250 км/час и има среден разход на гориво от само 2,1 л/100 км.

Друга новост в гамата е 1,5-литровият бензинов двигател. Той има три цилиндъра и развива 136 к.с., като ще се поставя на версията 318i. С този мотор моделът спринтира от място до 100 км/час за 8,9 сек. и развива 210 км/час.

Напълно нов мотор получава и новата версия 340i. Тя замества позната до момента 335i, като използва изцяло алуминиев двигател с шест цилиндъра и обем 3,0 литра. Мощността му е 326 к.с., а въртящият момент достига 450 Нм. Новото BMW 340i се оборудва стандартно с 8-степенна Steptronic трансмисия и ускорява от 0 до 100 км/час за 5,1 сек.

Сред другите новости е дизеловият модел 320d, при който мощността е увеличена с 6 к.с. до 190 к.с.

При обновеното BMW 3-Series системата за задвижване на четирите колела xDrive ще бъде достъпна за модификациите 320i, 330i, 340i, 318d, 320d и 330d. Изборът на трансмисия е между ръчна с 6 степени и автоматична с 8.

При пазарната си премиера обновеният модел ще предлага избор от четири бензинови и седем дизелови агрегата. Сред тях най-вероятно няма да присъства версията 328i, или поне към момента от BMW не съобщават нищо за нея.

В оборудването на обновения модел присъстват пълноцветен Head-Up дисплей, усъвършенствана навигационна система Professional, асистент за перпендикулярно паркиране и др. Освен това 3-Series е първият автомобил от спортния премиум среден клас, който поддържа най-бързия в момента мобилен стандарт за пренос на данни LTE, сочи информацията.

Що се отнася до дизайна на модела, той е съвсем леко изменен, като промените засягат най-вече предната и задната брони, както и челните светлини. Срещу доплащане фаровете могат да получат LED секция, а стоповете се оборудват серийно с LED светлини.

Продажбите на обновеното BMW 3-Series във версии седан и комби ще стартират през втората половина на тази година.

Още снимки вижте в Automedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да няма някаква рекламна кампания на БМВ ,че последните дни само за БМВ се пише.