Това са най-евтините автомобили в Европа

Моделите на Dacia, Skoda и Mitsubishi са лидерите
Обновена: 15 мар 2016 14:56 | 15 мар 2016 13:07,
3
Това са най-евтините автомобили в Европа
Снимки: Производителите

Кои са най-достъпните като цена и оборудване модели на пазарите в Европа? Изданието Autoevolution се опитва да отговори на този въпрос, като класира моделите от различните сегменти. Логично сред тях са автомобили на Dacia, но има и представители на марки като Hyundai, Mazda и Mitsubishi.

Субкомпактен автомобил – Dacia Sandero (6890 евро)

За тези пари клиентът получава машина с 1,2-литров бензинов мотор, развиващ 75 к.с. Той е комбиниран с 5-степенна механична скоростна кутия. Sandero тежи едва 1016 кг, което също помага за ниския разход на гориво при тази версия – 4,9 л/100 км.
Най-достъпните автомобили на пазара в Европа
В оборудването на автомобила влизат система за стабилизация, дневни светлини, система за следене на налягането в гумите и индикатор, подсказващ нуждата от смяна на предавките.

Компактен автомобил – Kia Cee’d (14 990 евро)

Толкова струва автомобилът в Германия. За същата сума може да се купи SEAT Leon, който обаче е по-слабо оборудван, както и доста старото вече Mitsubishi Lancer Sportback. Не е за пренебрегване и фактът, че моделите на Kia са със 7-годишна гаранция.
Най-достъпните автомобили на пазара в Европа
Тази версия на Cee’d е с 1,4-литров двигател със 100 к.с., като предлага Bluetooth, гласово управление, стерео-система с USB, AUX и свързване на iPod. В базовото оборудване влизат климатик и система, подпомагаща потеглянето при наклон.

Среден клас автомобил – Skoda Octavia (16 990 евро)

При излизането си на пазара през 1996 г. Skoda Octavia се утвърди като един от най-успешните седани с 5 врати на пазара. Близо 2 десетилетия след това моделът продължава да се радва на огромен успех, като това се дължи и на новата MQB платформа на концерна Volkswagen, която го превърна в още по-комфортен и удобен автомобил.
Най-достъпните автомобили на пазара в Европа
Най-високите нива на оборудване на Octavia се предлагат със система за задвижване на четирите колела и автоматична трансмисия с два съединителя, но за 16 990 евро получавате версия с 1,2-литров бензинов мотор и 5-степенна механична скоростна кутия.

Голям автомобил – Skoda Superb (24 890 евро)

Ако търсите автомобил, с който да пътувате удобно с голямото си семейство, Superb е точно това. Багажникът му има обем от 625 литра, мястото за пътниците на задната седалка също е предостатъчно.
Най-достъпните автомобили на пазара в Европа
За тази сума Skoda предлага версия с 1,4-литров TSI мотор със 125 к.с. и 6-степенна механична скоростна кутия. В оборудването влизат още климатик, халогени и LED светлини, инфо-система и др. Иначе с всички екстри Suberb може да скочи и над 40 000 евро.

Пълноразмерен автомобил – Hyundai Genesis (65 500 евро)

Сигурно някой е изненадан, но за тези пари Hyundai предлага впечатляващ лукс и удобства. При това този автомобил е близо с 15 000 евро по-евтин от Audi A8 с 3,0-литров V6 дизелов двигател.
Най-достъпните автомобили на пазара в Европа
Машината е оборудвана с 3,8-литров бензинов V6 с 315 к.с., а в интериора се вградени елементи от дърво и метал. Има и кожа Nappa, както и два дисплея - 7,0-инчов LED, на който излизат показанията на системите на автомобила и 9,-2-инчов търч-скрийн за мултимедийната система. В оборудването влизат охлаждане и загряване на седалките.

Кои са най-евтините спортен автомобил, компактен, субкомпактен и луксозен SUV - вижте в Automedia.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
5
 
! Отговори
фен преди 8 години
Егати заглавието ! Шкода може да е добиващ все по-голяма популярност автомобил , за някои може да е достъпен , но в никакъв случай не е евтин автомобил , особено Супърб ( и има защо).Диянчо явно се е събудил с чаршаф около врата и пръсти в котнакта .
2
0
 
4
 
! Отговори
м да ,бе да преди 8 години
като си купиш дачия за 6890Е ела ми се обади /като ти прибавят 250Е за боя , 500 за радио , 1000 за климатик и мигаш на парцали/ , дачия е толкова скъпа ,колкото и останалите . Преди две години трябваше да се купува кола във фирмата и Ситроен Берлинго остъклено с 5 места климатик , радио с блутут , истинска резервна гума излезе 12 000Е --- и Дачия с подобно оборудване и след мнооого пазарлък - 13к
1
0
 
8
 
! Отговори
бгг преди 8 години
Дияне какво си пушил?Освен дачийката какво друго евтино видя в другите автомобили?