Велосипед срещу кола: Кой ще победи?

В състезанието участва малката Bajaj Qute
29 май 2021 21:02, Нели Христова
15
Велосипед срещу кола: Кой ще победи?

В интернет може да бъдат видени какви ли не състезание между по-бързи или по-бавни автомобили, като в повечето случаи съперниците в тях са равностойни. Какво става обаче, ако едно срещу друго се противопоставят две различни превозни средства, които нямат нищо общо?

Точно това направи екипът на южноафриканското издание Car, пишат от Automedia. Той организира надпревара между велосипед, управляван от аматьор, който може да произведе максимална мощност от 1,6 к.с. (1,2 киловата), изпращани към задното колело.

Срещу него се изправя Bajaj Qute, който не е точно автомобил, въпреки че има 4 колела и двигател с вътрешно горене. Тази машина се произвежда индийската компания Bajaj, известна с мотоциклети, които прави съвместно с Triumph. Тя прави и модела RE с колела, както и Qute, който е с четири.

Тази четириколка разчита на двигател с обем 216 кум. см, разположен под задните седалки и задвижващ задната ос. Мощността на мотора е 10,8 к.с. (8,08 киловата), а превозното средство срещу малко над 4000 евро. Машината обаче няма никакъв шанс срещу велосипеда, още повече, че е натоварена с 4 души.


15
Още от Коли
За 120 хил. евро лимузината ГАЗ-14 "Чайка" на Брежнев е ваша
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
0
 
! Отговори
wow преди 2 седмици
оставете състезанието, прочетохте ли че тази Карикатура и подобие на автомобил струва 4000 Евро!!!!! 50% от една Дачия базов модел да кажем, или едно малко Фиатче хахаха. Кой откачен би си го взел това нещо?
10
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До 6някой коне могат да отдават над 20 конски сили.Ако намериш такъв кон, дето вдна к.с. му е макса, то самото му тегло ще.го направи в пъти по-бавен велосипедиста
9
2
 
3
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 3 седмици
Велосипед завинаги !
8
0
 
3
 
! Отговори
Механика преди 3 седмици
А за "мощност, предавана към задното колело", прочете ли? Професионален колоездач може да ускори до 70-80 км/ч в зала или да постигне средна скорост от 40-50 км/ч на дълго разстояние.
7
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Много ме съмнява, който и да е велосипедист или човек да може да произведе 1.2киловата. дори и за секунди.
6
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Следващия път да сравнят велисипедалиста дето развивал 1,2 конски сили със истински кон, който развива 1 конска сила. Да видим. Май велосипедалиста ще клекне на старта още? И при ускорението до 40 ще клекне, после след един час коня ще е километри пред него. Дeйвa и педaловрътковци, в конски сили ще се мерят...
5
0
 
5
 
! Отговори
. преди 3 седмици
До sss В случая ти трябва мощност. Мощност ти трябва и когато искаш да изпревариш, да се изтеглиш по-бързо от кръстовище или просто за да набереш необходимата скорост. През по-голямата част от времето много мощност не ти трябва и тогава включваш по-висока предавка. Тогава получаваш икономия. Но при всеки един случай, когато ти дотрябва мощност това се получава с предавка надолу! Ако не го направиш колата харчи, но не върви.
4
0
 
3
 
! Отговори
sss преди 3 седмици
До .Хубаво рано превключил... да ти кажа колата ми на 7000 оборота харчи "значително" повече от 3000.. около 10 литра разлика
3
2
 
6
 
! Отговори
. преди 3 седмици
Този кyчи син не знае как се кара бензинов двигател! Превключва крайно рано! Не може да използва реалната му мощност! С такива типове е пълно и у нас и реват "ама бензиновата кола харчи много", ами ще харчи кат не могат да я карат!
2
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Нелито днес се е развихрила да пише. Поредната безсмислена статия, сравняваща банани и портокали.
1
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Най-просто е да се види съотношението мощност -тегло. Със сигурност на всеки 1.2 киловата на 4-колката им се падат повече от 85кг