Покупката на е-кола не е най-доброто решение срещу парниковите емисии

Количеството им в момента е най-голямото в човешката история
29 юли 2021 10:05, Анисия Иванова
44
Покупката на е-кола не е най-доброто решение срещу парниковите емисии
Снимка: Bulgaria ON AIR

С климатичните промени наводненията и зоните с горски пожари се разрастват. Защо има все повече убийствени горещини и опустошителни пожари?

Това са промени и следствия, които ако не променим, честотата им ще се увеличи. Трябва да видим кои са основните производители на парникови газове. Много държави в ЕС се ангажираха с крайна дата за излизане от зависимостта от въглища. Надявам се това да стане и в България до края на годината. Това каза за "България сутрин" координаторът на кампанията "Енергийни решения" към "Грийнпийс" Балин Балинов.

И добави, че от много време насам "Грийнпийс" изследва въздействието на въглищата върху околната среда.

"Решението трябва да бъде взето скоро. Покупка на електромобил не е най-доброто решение - вероятно много хора знаят, че електричеството у нас идва от остарели електроцентрали и производството се случва по стари методи. Имаме нужда да се вслушваме повече в учените, в момента количеството парникови газове е най-голямото в човешката история", подчерта той за Bulgaria ON AIR.

Според Балонов Парижкото споразумение е важно, за да се правят навременни отчети за взетите мерки за подобряването на климата.

"Възможно е да се случат промените, но всичко зависи от държавите членки и това е игра на дипломация. Едно е какво се говори в Брюксел, друго е, когато тези политици се върнат в страните си и стане дума за отговорност за чистотата на въздуха. Трябва да се види и кои са политиците, които ще изпълняват тези политики", заяви координаторът на кампанията "Енергийни решения" към "Грийнпийс".

Балинов акцентира на факта, че имаме достатъчно време, за да предприемем промени. Много различни компании насочват вниманието си към промените и към това да обучават, да образоват децата, за да са наясно те какво се случва.

"Нужно е, когато гледат новини, да знаят кое и защо се случва", посочи още той.


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
1
 
0
 
! Отговори
До 39 анонимника преди 1 месец
При 5лв бензин ще видим как ще разсъждаваш .....
41
0
 
1
 
! Отговори
Щирлиц преди 1 месец
Грета какво мисли по този въпрос?
40
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
до анонимен 19 ; Така е, затопляния и изстудявания на климата е имало хиляди години , но точно това затопляне сега е заплюто да се превърне в дойна крава ! Същото е и с грипа : грипът го има от хиляди години , но точно този щам го превърнаха в плашилото на века , от който много люде спечелиха милиони !
39
1
 
6
 
! Отговори
Да обобщя... преди 1 месец
...технологията електромобил е неблагонадежна и финансово нерентабилна! Ако след 50 години подобрят инфрастектурата, закона и регулацията на пътищата относно идеалният център на София и разбира се излязат изключително финансово рентабилни ел. модели от афтърмаркета относно поддръжката, може и евентуално да се замисля! До тогава 3-та ръка бензин до 5к лв. и ги сменям на всеки 7-8 години с нов бензин, може и газ/метан.
38
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
При подобни теми, винаги се допитвайте до гретето, тя каквото каже - това ще е.
37
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Разбира се че не е! Електрическите коли са поредната либерастична измама на която се хванаха милиони глу паци.
36
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Много хора пишат, но никой не е проверил фактите. Производството на литиево-йонни батерии не е толкова вредно, колкото ни втълпяват. Производството и 10 годишното използване на електромобил генерира 5 пъти по-малко парникови газове от бензинов автомобил. Също не цапа с отпадъци с живак, хром, цинк и подобни. Това е истерия подклаждана от продаващите нефт.
35
0
 
0
 
! Отговори
798099 преди 1 месец
До 20. Прав си, китайците превърнаха пустиня в гора. Но... изречен3ието в Русия е многократно повече, защото не са само китайците.? И отново но... нали знаеш приказката за зелника
34
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Пада ми батерията, трябва да спирам.........................Остава ми една чертичка батерия................... Смартомобилът ми пиука за ниска батерия.
33
2
 
10
 
! Отговори
ххх преди 1 месец
От къде пари за е-кола,за ток и рециклиране на батерии ???
32
0
 
16
 
! Отговори
СС преди 1 месец
Този екоталибан колко дървета е засял,колко отпадъци е събрал ?? В България се внасят отпадъци,горят се гуми от кафявите,изсичат се горите !!!
31
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тоя софийски бройлер ,така като го гледам, едва ли през живота си е засадил едно дърво а и едва ли ще посади!Тръгнал да дава акъли!
30
2
 
13
 
! Отговори
Еколог преди 1 месец
А бе, очилатко, както е тръгнала природата да ви ръга вас,природозащитниците, като ви полее пълноводната река, нямаш вече автомобил - всичкото ел.двигател е за хвърляне, а батериите струват повече от тенекето !
29
2
 
8
 
! Отговори
Възмутен преди 1 месец
Туй другарче което вероятно е на някоя хранилка ако не беше толкова ограничено а ей така за обща култура да беше прочело малко как се произвежда тока..има ли замърсяване и пушеци за производството му...как се произвеждат батериите и каква колосална енергия трябва и също колосални замърсявания за производството им ...и т.н щеше да пее друга песен!Аман от разни чeхлювци и диванни философи нямащи си изобщо понятие от реалния живот!Мръсните производства са в страните от третия свят като нашата!
28
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Защо ни имат за офце. Защо са се вторчили в това което най малко замърсява планетата а не погледнат хилядите самолети бълващи по 100 тона керосин на полет. Влезте във Флайт Радар и ще видите гъмжилото от самолети над европа. По време на първият локдаун самолетите бяха свалени на земя. Сигурно си спомняте че в краят на март и средата на април валя сняг. Това не беше се случвало от 2000-та година. Природата беше започнала да се възстановява. Но уви. Капиталистите са гладни за милиарди.
27
0
 
12
 
! Отговори
аз преди 1 месец
Още една реклама. А как стои въпроса с рециклирането на отпадъчните батерии? И някой може ли да каже колко % от тока се произвежда от ТЕЦ-ове?
26
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Брадатият еко-фашист проповядва децата още от малки да се учат в училище на чувство за вина колко са лоши и как разрушават планетата и човешки животи и да растат с отклонения като Грета Тунберг. Това не е ли език на омразата? С какво право този фашист ще налага възгледите си на децата както казва "колкото се може по-рано" - нека детето порасте и само да реши!
25
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Това с вятърни перки и соларните панели е превръщане в една дистопия, където затъмненията и режимът на тока стават норма, както в Калифорния, която е съществена част от трансформацията на Великия рестарт по "Програма 2030: Глобален договор за устойчивост на ООН".
24
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Автомобилите с литиево-йонна батерия имат общ "въглероден отпечатък", когато са включени ефектите от добива на литий и производството на всички части, което е по-лошо от дизеловите превозни средства.
23
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Т.нар. Зелена сделка на ЕС е най-големия ***.зъм в света !