Три влака замеряни снощи с камъни, вандалските актове зачестяват

Финансовите загуби за изминалата година от подобни инциденти надхвърлят 2 500 000 лева
29 мар 2006 11:56,
През последния месец драстично са зачестили вандалските актове срещу подвижния състав на "Български държавни железници" ЕАД /БДЖ/, съобщиха от компанията.

Снощи между 20.00 и 20.30 ч. са регистрирани три случая на замерване на влакове с камъни, два от които на едно и също междугарие, пише в съобщението.

Около 20.20 ч. в района на гара Захарна фабрика неизвестни извършители са замервали с камъни бърз влак 6622 /Кюстендил-София/, обслужван от нови дизелови мотриси. Счупен е малък подвижен прозорец на кабината на машиниста. Следи от удар има и по първото стъкло на пътническия салон на мотрисата.

Подобни нападения над най-новия подвижен състав на БДЖ нанасят значителни материални щети и затрудняват повишаването на качеството на предлаганите пътнически услуги, се посочва в съобщението.

Малко по-рано на същото място неизвестни лица са замервали с камъни бърз влак 5625 /София-Благоевград/, счупен е прозорец на един от вагоните.

Около 20.20 ч. в междугарието Пловдив-Филипово е счупен прозорец на последния вагон в състава на пътнически влак 82212 /Пловдив-Карлово/, след като неизвестни лица са хвърлили камъни по композицията.

При нито един от инцидентите няма пострадали пътници или служители на железниците.

От началото на годината са регистрирани 26 случая на замерване на влакове с камъни, 8 от които в посочените два железопътни участъка. Подобни злонамерени действия застрашават сигурността на движение на влаковете, живота и здравето на пътници и служители, и могат да доведат до по-сериозни инциденти, допълват от БДЖ.

През 2005 г. са регистрирани 95 случая на замерване на пътнически композиции с камъни. При подобни действия през миналата година са пострадали 8 пътници и 1 служител на дружеството.

Финансовите загуби за изминалата година от подобни инциденти надхвърлят 2 500 000 лева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание