Сигнал за бомба в Съдебната палата

От охраната не дават подробни обяснения
12 май 2008 09:29,
3
Сигнал за бомба в Съдебната палата
Снимка: БГНЕС

Сигнал за бомба затвори тази сутрин Съдебната палата.

Много граждани чакат пред вратата, за да бъдат допуснати в сградата. От охраната не дават подробни обяснения.

Сигналът е подаден на тел. 160 в 8,29 часа, казаха от столичната дирекция "Полиция". Експерти на ДОТИ проверяват за взривно устройство.

За днес са насрочени съдебни дела срещу митничарката Снежина Димитрова и бизнесмена Георги Тошев, срещу бившия заместник-окръжен прокурор на Русе Венелин Тодоров и срещу Пенка Ценова /черната вдовица/.

Митничарката Димитрова бе задържана на 9 декември 2005 година при получаване на подкуп за прикриване на митнически и данъчни измами при внос на стоки от Турция и Китай. При ареста й бяха иззети повече от 10 000 лева.

Заедно с нея бе арестуван и Георги Тошев. Според МВР той е бил свързан с покойния Иван Тодоров-Доктора. На предишното заседание Софийски градски съд отложи делото срещу Димитрова и Тошев срещу митничарката Снежина Димитрова и бизнесмена Георги Тошев заради неявяване на адвоката на обвиняемите Лъчезар Таков.

Венелин Тодоров е обвинен за отмяна на одобрени от съда следствени действия, за отмяна на постановление за образуване на следствено дело при липса на правна възможност за това и разпореждане за незабавно връщане на иззетите по делата веществени доказателства, за да се осуети разкриването на престъпления и бъдещото им разследване.

Пенка Ценова е обвинена за убийството на Ангел Бакалски (по чл. 116, ал. 1 – тежко умишлено убийство, извършено по особено мъчителен начин)

Ангел Бакалски беше убит на 03.03.2005 година в дома си в столичния квартал Люлин – 6 с 15 (петнадесет) прободни рани в горната част на тялото и залят със сода каустик. Месец преди това той се запознал с Цанова чрез обява във вестник “Трета възраст”.


3
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.