Скрили 70 кг кокаин в трансформатор на кола

Лазаров: Не са много хора, които могат да го внесат у нас
Обновена: 17 апр 2014 15:01 | 17 апр 2014 14:58, Веселина Йорданова
32
Скрили 70 кг кокаин в трансформатор на кола
Светлозар Лазаров. Снимка: архив, БулФото

Близо 70 кг кокаин са намерили полицаи в трансформатор на автомобил, горял през октомври миналата година в Димитровград.

Трансформаторът бил без намотки и се ползвал за тайник, съобщи главният секретар на МВР Светлозар Лазаров. Колата била оставена срещу 200 лева такса на площадка за черни и цветни метали край града.

Дрогата била за вътрешния пазар, а след като полицаите я намерили, възникнало напрежение в наркосредите.

Досъдебното производство по случая е срещу неизвестен извършител, въпреки че се знае на кого е автомобилът и от кого е купен.

На въпрос кой стои зад кокаина, Лазаров отговори, че не са много хората, които могат да внесат у нас толкова количество дрога, нито пък да я пласират, но „кокаинът със сигурност не идва от „Рали Дакар”.

Още по темата
Лазаров обясни, че по акцията "Кокаиновите крале" не са били проследявани връзки на конкретни лица, макар да е имало информация в службите.

Чрез търговско дружество, собственост на Столичната община, е заобикалян Законът за обществените поръчки. "Чистота-Искър" предоставила на други фирми извозването на балите със софийския боклук, неясно как, коментира Лазаров. "Явно условие е фирмите да нямат собствени превозни средства", допълни главният секретар.

При акция преди три дни на граничния пункт при Силистра полицията заловила след сигнал още 35 кг хероин, скрит в таван на микробус и предназначен за Западна Европа.

Лазаров съобщи, че от началото на годината досега е предотвратен трафикът на 2 тона наркотици и прекурсори.
„За сравнение такова е цялото количество за 2012 г. Някой трябва да обясни, защо не е работил по наркотрафика”, коментира главсекът.

Ръст има и при задържаните контрабандни стоки, засилена е и работата с Европол, съобщи още той.
Заради много пътуващи по Великден за чужбина на основните гранични пунктове ще работят повече хора. Предвидени са и резервни екипи.

Очаква се трафикът да бъде най-интензивен в началото и в края на празниците, а най-натоварените гранични пунктове да бъдат Кулата, Дунав мост – Русе, Калотина и Капитан Андреево.

От „Гранична полиция“ дадоха и телефон за получаване на информация за натовареността на пунктовете и интензивността на трафика - 982 42 62.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
0
 
! Отговори
Mladen преди 9 години
6to puk za kola e tazi,deto ima transformator v kojto da vleze koli4estvo 70 kg.Kakva e bila-Tatra,Mak ili niakoj BelAz.
30
0
 
0
 
! Отговори
ASI преди 9 години
zashto gi pishete tezi *** ??? shtom nikoi ne e vkaran zad reshetkite ?ama ako e zaloven s 5-10 grama,dori i vaprosi nemuse zadavati vednaga vatre bez obesnenieGREHALI ???VSICHKITE SA DARJAVNI TIKVIPONE NEDEITE DA ZABLUJDAVATE HORATA
29
0
 
2
 
! Отговори
FBI преди 9 години
В друг записите, Мицубишито се заканва как някой "ще бъде нарязан на парчета" ако се прибере в България. В трети - как той и арестуваният в България Радослав Павлов са отвлекли мъж в Чикаго, който завлякъл мафиоти с 800 хиляди долара.
28
0
 
1
 
! Отговори
задържани в Чикаго преди 9 години
ФБР с разкрития за групата на Мартов
27
0
 
0
 
! Отговори
TOP COP преди 9 години
E TVA E POGLED PRAZEN PRAZEN
26
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
По-добре да се скриеш и ти, ама де толкоз ум. Хората не искат да го гледат, а той философства по медиите като мудрословеснейша ***. Аман от хвалби на хора, дето не могат да се усетят колко малко е умствения им капацитет. Такива простотии не се прощават на никой, още повече на управляващи некадърници.
25
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Г-н "Нито ще потвърдя, нито ще отрека" отново лъже! Полицията, която той ръководи не е разкрила нищо! Митниците ги хващат. Освен това как точно ги сметна тия два тона? Барабар с камионите ли? Лъжи, лъжи, лъжи!
24
0
 
7
 
! Отговори
Ежко Бежко преди 9 години
"Скрили 70 кг кокаин в трансформатор на кола" ..... чупи *** ! А как ви звучи " скрих 5 лева в ауспуха на лаптопа " ?
23
0
 
4
 
! Отговори
КАЛАШНИКОВ преди 9 години
НАЙ-НАДЕЖДНОТО СКРИВАЛИЩЕ Е В МНОГОТО ПАРИ КЕШ :)
22
0
 
0
 
! Отговори
Витлеем преди 9 години
До преизподняДа, той те обича и затова те е дарил с възможността да задаваш въпроси с компютър. Това и най-богатите собственици на яхти и замъци не са могли да правят само до преди 30 години.
21
0
 
8
 
! Отговори
22 преди 9 години
някой също трябва да обясни къде са 4 милиарда от спряната контрабанда след като Боко тиквата не е начело? и къде точно е намалението на битовата престъпност?Също така някой трябва да престане да си мери оная работа с предишните постоянно и да почне да работи, защото всички виждаме оядените и корумпирани ченгели. Няма кво да ни се хвалите колко сте веелики.
20
2
 
2
 
! Отговори
преизподня преди 9 години
До Витлеемвитлеемчооо, витлеемчо! ако има господ , дали щеше да разреши винаги да ни управляват най-лошите хара?!или той ни обича и затова ни праща трудности??това ли трябва да е ценностната система на обществото ни? и политиците като знаят, че ще влезнат в ада защо тогава пак крадат и убиват? къде е тоя бог, та да види какво е сътворил, такова неравенство, такова чудо? едни деца умират от глад и болести без покрив, а други с гигантски престъпления се возят на яхти и живеят в замъци?ВЕРВАЙ СИ!
19
1
 
5
 
! Отговори
1 преди 9 години
Веселина Йорданова - ТИ СИ СРАМ ЗА ПРОФЕСИЯТА "ЖУРНАЛИСТ"!!!!
18
1
 
8
 
! Отговори
майстор преди 9 години
До ?!?ако е бензинова, трябва да има от1 до 8 бобини, които всъщност са си трансформатори, ама няма как да съберат толкова прахообразно в-во. по-чудно е, как така точно тази кола е "претърсена" от полицаите???? явно са знаели какво има вътре предварително, откъде ли?????
17
0
 
13
 
! Отговори
ставри преди 9 години
Дрогата била за вътрешния пазар, а след като полицаите я намерили, възникнало напрежение в наркосредите.-то от трансформатор и то на кола друго може ли да се очаква?
16
0
 
6
 
! Отговори
много проста преди 9 години
Веселка да не си мислиш че е Журналистка , да бе да ама продавачка в Мол
15
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тая кола да не би да е подстанция някаква ?
14
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Мумунката не спира да плещи...
13
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Знам за автотрансформатри, за заваръчни трансформатори, за такива в подстанциите и по стълбовете и т.н. ама за сефте чувам да има трансформатор на кола, че и да е толкова голям, че да събере 70 кг. Това ще да е някоя кола трансформър която се задвижва с напрежение от жиците.
12
1
 
34
 
! Отговори
нормален преди 9 години
Аз нищо не разбрах от тази неграмотно списана статия, честна дума! Той Лазаров, че има 50 думи в речника си е ясно отдавна, ама и авторката егати и изказа има?!А на питащите къде е трансформатора на колата ще обясня - в трафопоста на автомобила е, как може да не знаете?!?!?! :-)))