Над 245 кг псевдоефедрин откриха на Лесово

Таблетките били в полски камион, управляван от българи
16 юни 2015 16:26, Анисия Иванова
1
Над 245 кг псевдоефедрин откриха на Лесово
Част от задържания псевдоефедрин. Снимка: Агенция "Митници"

Митничари иззеха 245,820 кг таблетки с псевдоефедрин на Митнически пункт Лесово, съобщиха от Агенция "Митници". Дрогата била в камион с полска регистрация, управляван от двама българи.

Камионът е влязъл от Турция и по документи е превозвал колети с текстилни изделия за Унгария през България.

По метода "анализ на риска" митническите служители на МП "Лесово" го селектират за рентгенова инспекция. При съпоставяне на сканираното изображение с документите за товара на камиона митническите служители се усъмняват в несъответствия с декларираната стока.

Извършена е щателна митническа проверка на превозното средство и товара в специализирано митническо хале на пункта. При проверката митническите служители откриват в товарното ремарке между текстилни изделия недекларирани кашони, съдържащи 28 920 фабрични блистера с 404 880 таблетки и с общо тегло 245,820 кг .

От извършения на място полеви наркотест е установено, че таблетките съдържат псевдоефедрин - прекурсор за производство на наркотици.

Задържани са двамата шофьори на камиона - български граждани. Срещу тях е образувано досъдебно производство по член от Наказателния кодекс, което се провежда от митнически инспектор от Бургас.

Камионът, с който е извършено нарушението, също е задържан и подлежи на отнемане в полза на държавата. Работата по случая продължава. 
 


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари