Смъртта на двете момчета - след "осморки" по пистата

Охранител видял, че се събират коли, но не съобщил в МВР
22 фев 2016 09:30,
68
Смъртта на двете момчета - след "осморки" по пистата
Снимка: bTV

Две момчета от Бургас загинаха, а други трима бяха ранени след гонка на изоставено летище край Сливен.

Твърди се, че автомобилите са вдигнали скорост от 200 км/ч. Инцидентът стана вчера около обяд.

Местните твърдят, че незаконните гонки се организират всяка неделя. Очевидци обаче разказват, че вчера гонка не е имало, а две коли са правили осморки.

Още по темата

Шофьорът на едната кола е тестван за алкохол, а резултатът му е отрицателен. Предстои да излязат резултатите и на другия шофьор. Всички момчета в автомобилите са били без предпазни колани.

"Често получаваме информация за тези гонки от охранителите на летището. Когато изпратим проверка, те се разотиват. За първи път обаче има жертви", коментира пред Нова тв Тодор Тодоров от КАТ.

По думите му трябва да се измисли начин изоставеното летище да бъде затворено и да няма достъп на външни лица.

От полицията в Сливен казаха, че пистата е общинска собственост и има охрана. Охранителят видял, че се събират много коли, но не е сигнализирал.

От полицията не можели да поемат отговорност за незаконните гонки, защото при тях липсвал сигнал, че на летището има такива.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Охранителят видял, че се събират много коли, но не е сигнализирал." Да пазиш една писта (в каквото и да се изразява тази "отговорна" длъжност "пазене на писта") и да допуснеш влизане на външни лица в резултат на което и последващ инцидент с фаталин край за повече от едно лица,... е нямам думи за този назначен на "работа" престъпно бездействащ служител. Пари се дават за работа, пари се дават и за отговорност. Нека сега служителя понесе своята отговорност (различна от порицание).
54
0
 
31
 
! Отговори
Ni преди 8 години
Jalko za mom4etata , sled 10 dena dori nqma da gi pomnqt , oshte po jalko..
53
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Просто сравнение. На запад - има ли, или няма писти, според вас? Има ли, няма ли ***, които обясняват че щом те привличат моторни спортове, задължително си малък ***, повлиян от "бързи и яростни"? За още по-големите ***, ще съобщя очевадния отговор - ДА, има писти и НЕ, Няма такива като вас, със псевдоевропейско мислене. И познайте умира ли някой, макар и от сериозни удари на обозначени писти? Познайте и войната по пътищата каква е? НИКАКВА! От там нататък кво да говорим
52
0
 
32
 
! Отговори
Grom преди 8 години
Бог да ги прости!
51
1
 
31
 
! Отговори
Smes kaima преди 8 години
Vaaaaai, ujkim policaite imali cameri...
50
1
 
31
 
! Отговори
Hamambair преди 8 години
O, i ohraniteli li imalo?!
49
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ИвоИ кой според теб трябва да плати за организацията на тези писти и предпазните им мерки? Аз с моите данъци? Не, не си познал! Който иска да си троши главата, негово право е. Единственото важно е, да не застрашават живота на случайни невинни граждани. Останалото си е ваш проблем!
48
4
 
33
 
! Отговори
Иво преди 8 години
Сега тези дето излзиаха и призоваваха любителите на високите скорости да ходят по изоставени полигони и летища да излезнат и да си понедат последствията. То не бяха журналисти, то не бяха министи, то не бяха каки обявени за дрифтърки. Ай сега всички вижте резултата. Докато не се направят истиски писти с правила и обезопасени зони това ще ще продължи.
47
1
 
41
 
! Отговори
Христо преди 8 години
И пак ли ще се питаме кой е виновен? Отговора е очевиден за всички - глупостта и простотията на вчерашните пикльовци...Лека им пръст!
46
1
 
33
 
! Отговори
стефчо преди 8 години
абе да се трепат ,какво толкоз ви обхвана грижовност? ние сега трябва да изпаднем в тежка мъка ли? (будала човек и вързано куче го хапе...)
45
15
 
32
 
! Отговори
abc преди 8 години
По добре да умреш млад и свободен , а не да живееш като роб. Роб като своите родители , роб като твоите баби и дядовци. Роб на свои, роб и слуга на чужденци . НАРОДЕ ???
44
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Многo булеварди има където да се гонят , не е само летището
43
1
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пълнолетни са, да си носят отговорност.Не може все друг да е виновен !Да пробва да кара така в друга държава ...
42
2
 
44
 
! Отговори
Кон преди 8 години
Напълно подкрепям 47: Каква *** полицейщина навява от мнението "да се забрани и затвори" пистата. Защо? Нали сме вече свободни хора. Само милиционерите още не са си променили мисленето. Няма лошо да карат на пистата, напротив. Да е ясно, че сами си поемат отговорността, включително при смътретн изход - нищо повече не се иска от общината.
41
3
 
46
 
! Отговори
Загрижен преди 8 години
Не разбирам злобата?Празна, затворена ПИСТА - няма трафик, няма велосипедисти! Защо, да не си пробват колите, ако искат? По-добре ли е по улиците с 200?Това, че са направили фатална грешка е факт, за който са си платили!Не е ясно защо общината не даде билетчета на охраната да си ги продават докато са там, да пускат по един и да почистват вместо да спят - сега вичко щеше да е ОК!
40
0
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
2:0 за еволюцията
39
1
 
57
 
! Отговори
Цитат преди 8 години
"Всеки четвърти млад - мързелив, нито учи, нито работи"
38
2
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Момчетата от Бургас може наистина да са правели осморки за забавление , а мерцедеса съвсем отделно е надувал по пистата да види колко може да вдигне и се е натресъл във тях.Това не е гонка просто единия не е видял другия и белата е станала.
37
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
То това вече е станало, ето и в статията пише, че само и единствено охранителят е виновен, защото не е сигнализирал!
36
3
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сега, коментирате без да сте запознати със ситуацията в Сливен. И КАТ, и МВР, и всеки жител знае много добре за гонките на летището, и в Общината знаят, и кмета също. Преди караха по главните улици на града, не че са спрели, но поне в неделя карат на летището. Просто са синчета на богаташи и никой не смее да ги пипне. И как, нали ще си загуби работата. А в страната е трудно, ако останеш без работа, да намериш нова.