Мистерия: Откраднаха цяла... черешова градина!

Семейството засадили 540 фиданки, днес имат само гола поляна
Обновена: 24 фев 2016 16:04 | 24 фев 2016 15:44,
27
Мистерия: Откраднаха цяла... черешова градина!
Снимка: flickr

Мистериозна кражба на цяла овощна градина разследва полицията във Врачанско. Преди броени дни от имота на потърпевшите изчезнали стотици черешови дръвчета.

Семейство Цветкови наели миналата пролет запустяла земя край село Боденец за срок от 10 години, почистили бурените и я засадили с 540 черешови фиданки. А после кандидатствали по програмата за развитие на селските райони.

Точно преди втората проверка от фонд "Земеделие" дръвчетата буквално се изпарили. Част от тях са отсечени, а другите липсват, направо са изкоренени.

До момента семейството е вложило над пет хиляди лева в имота. За намеренията на крадците само гадаят.

"Може и да ги продават, понеже сега е този период, в който се засаждат. Мисля, че ако беше само да се стори зло щяха да ги отсекат, а те са ги взели", каза пред bTV собственичката на градината Нели Цветкова.

От 14 декара овощна градина са останали една гола поляна и няколко изкоренени фиданки. Намеренията на семейството били не просто да се преборят за субсидията от 25 хиляди евро, а да задържат дъщерята Нели в родното място с този поминък.

Липсите бяха констатирани от представител на фонд "Земеделие" и на полицията, които отказаха коментар с мотива, че се води разследване. Крадците се издирват.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Господ да ги убие ..
17
0
 
0
 
! Отговори
Лого5 преди 8 години
До ДА ВИ СВЕТНА:Братле, напълно си прав, но, моля те, научи как се пише думата 'пъдпъдъци', бива ли в една думичка да направиш 3 грешки, това е за рекорд направо, бре!! :)
16
0
 
1
 
! Отговори
от 19 преди 8 години
Но за балканския манталитет си прав.
15
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ДА ВИ СВЕТНА:Имаш ли престава какви площи обработват селскостопанските производители в някои държави.Не мисля че погледа ти стига до там.
14
0
 
11
 
! Отговори
ДА ВИ СВЕТНА: преди 8 години
НИКЪДЕ ПО СВЕТА ---ФЕРМА ИЛИ ОВОЩНА ГРАДИНА , НЕ СЕ ОСТАВЯ САМА И БЕЗ НАДЗОР!ДА ЖИВЕЕШ В СЕЛОТО И ДА ИМАШ ИМОТ НА 2-4-КМ. ОТ ЖИЛИЩЕТО Е ...МИНАЛО!ПРАВИШ СИ КЪЩА В СРЕДАТА НА ПАРЦЕЛА И СИ КУПУВАШ ПУШКА СЪС СЪЧМИ ЗА ПАТПАДЪЦИ ИЛИ СТОП-ПАТРОНИ С КАМЕННА СОЛ!Преди година , така влязох в една гръцка ферма за маслини , от любопитство .....и СТОПАНИНА МЕ ЗАСЕЧЕ ОШЕ НА 50-М. ОТ ГРАНИЦАТА НА ПАРЦЕЛА!ТАКА СЕ ПРАВИ !ИМОТ БЕЗ НАДЗОР В ДЪРЖАВА ОТ СОЦ-ГЛАДиатори и мързеливци------НЕ МОЖЕ ДА СЪЩЕСТВУВА!
13
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако е по линия на еврофондовете ,това означава че те задължително имат застраховка.Която покрива подобни щети.
12
0
 
14
 
! Отговори
ДОЛНЮ преди 8 години
ВЪЛЧИ КАПАН МУ Е МАЙКАТА...УЛОВА Е ГАРАНТИРАН....ДРУГОТО Е ШИШЕ С РАКИЯ И НАПОЛОВИНА СОДА КАУСТИК....ДА СЕ ОСТАВИ ЗА ПОЧЕРПКА НА ДЪРВАРИТЕ....ДА ВИДИМ ПОСЛЕ ДАЛИ ЩЕ ГРАБЯТ
11
12
 
7
 
! Отговори
Коломбов преди 8 години
Частната спбственост трябва да се премахне за да няма такива проблеми. Държавното АПК или Текейсе пак трябва да се върне.
10
0
 
24
 
! Отговори
А преди 8 години
Няма да престана... До кога няма да има приложение на Конституцията чл.17 (3) Частната собственост е неприкосновена.????
9
0
 
10
 
! Отговори
x files преди 8 години
може би са те агент мълдър да и аз така мисля скъли - шведите от врачанско са....
8
1
 
19
 
! Отговори
не се учудвам преди 8 години
филипинци...
7
4
 
3
 
! Отговори
onz преди 8 години
аз на книга имам 30 декара жито и 14 декара сливи (фиданки, не тийнейджърки) ...а терена е като от "добрия лошия и грозния" ...само требва да знаеш на кой да платиш :)
6
1
 
11
 
! Отговори
Врачанецо преди 8 години
Тия па да не видат и нещо от сенаторо на Враца Борислав Банчев. И той таки у Сапард цело лозе уж му изчезна- 2 милона лева беше....Ама тогава беа достове с Меди, та никой му ги не търси тиа пари. И тогава-оп след некой месец по тая схема още 2 милиона- ама с фирмата на жена му.А да му е зле сега.
5
1
 
30
 
! Отговори
маке преди 8 години
и я имах подобен проблем ама последнио път кат засадих дръвчетата турих и един капан за вуци 2 часа е вил един другар (сещайте се за етноса) докат некой не го е освободил
4
3
 
6
 
! Отговори
мен преди 8 години
*** дер аст ки. сай т
3
2
 
31
 
! Отговори
аз преди 8 години
Фиданките не се сеят, а се садят!!!
2
7
 
18
 
! Отговори
Валентин преди 8 години
"Точно преди втората проверка от фонд "Земеделие" дръвчетата буквално се изпарили."А при първата отчели ли са ги? Да не се окаже някоя шашма с еврофондове
1
0
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това е европейската ни България!