Унищожиха 1300 мастербокса цигари

Пратката пътувала за Испания, никой не я потърсил у нас
27 мар 2017 12:15, Анисия Иванова
0
Унищожиха 1300 мастербокса цигари
Архив: Булфото

При съвместна операция през месец юли миналата година служители на Агенция "Митници" и ГДБОП извършиха проверка при въвеждането на територията на Европейския съюз през ГКПП "Капитан Андреево" на пратка, съдържаща 13 000 000 къса, съответно 1300 мастербокса цигари с марка "PRESIDENT GOLD".

Цигарите са превозвани в товарен автомобил с турски регистрационни номера. Съгласно представените документи, цигарите са изпратени от турско дружество за получател в Испания, съобщиха от Агенция "Митници".

Предвид високата стойност на пратката, за която според действащите в България нормативни документи се дължат 3 386 000 лв. мито, акциз и ДДС и поради възникнали съмнения на база представените документи, че пратката ще бъде отклонена и реализирана контрабандно на европейския пазар, митническите служители оставят стоката под митнически надзор, докато се извърши проверка на юридическите лица, участващи в сделката. Предприети са всички процесуални действия с оглед изясняване на лицата, които имат отношение по веригата за доставка и с право да се разпореждат със стоката, но такива не се явиха и не бяха открити.

След изтичане на законоустановения срок и по искане на превозвача, на 23 февруари стоката беше унищожена под контрола на митнически и полицейски органи, като разходите по унищожаването са поети от превозвача.


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари