Антимафиоти разбиха престъпната група на Куката в Плевен

Престъпниците се занимавали с рекет, палежи, побоища
17
Антимафиоти разбиха престъпната група на Куката в Плевен
Снимка: архив, БулФото

Дългогодишно функционирала престъпна група в Плевен е разбита при акция на спецпрокуратурата и ГДБОП. В града са се притеснявали много години, че срещу тези хора не е имало никакви действия, каза директорът на ГДБОП Ивайло Спиридонов и уточни, че в акцията са участвали 70 униформени.

Разследването е започнало преди шест месеца. Плевенската група се е занимавала с рекет, палежи, побоища и насилствена охрана на големи търговски обекти.

"Няма да позволим да има феодални владения, да се нарушава законът, без да има последствия, не сме 1992 г., държавата е на мястото си и тези хора ще усетят нейната наказателна репресия", коментира началникът на спецпрокуратурата Иван Гешев, цитиран от БТА.

Задържани са петима, като сред тях е Камен Балбузанов, известен с прякора Куката. В една от колите имало нотариални актове за дарение на земя и много пари.

Тези хора си бяха повярвали, че никой не може да ги пипне и затова не ползвахме местни сили. Така всички бяха изненадани, че ги "намираме по леглата". Двама се опитаха да избягат, сред които и Балбузанов, след преследването се стигна дори до поражения на полицейски коли, каза Спиридонов.

Редицата скъпи автомобили на групата се водели на името на жена, която живее в Германия, където върви разследване за пране на пари срещу нея.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още по темата: ПлевенГДБОП
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
1
 
! Отговори
sofeto преди 6 години
Щом началникът на спецпрокуратурата се казва "Иван Гешев"(ис.), значи си е свършил работата!"коментира началникът на спецпрокуратурата Иван Гешев, цитиран от БТА."
11
1
 
3
 
! Отговори
Plevenska prokuratur преди 6 години
da se stqga
10
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
в една от колите имало нотариални актове за дарение на земя - даряват хората, след як бой и заплахи, няма държава
9
2
 
13
 
! Отговори
аджй преди 6 години
Куката ше го изправят в панделата.
8
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"не ползвахме местни сили"... и кво правим ся.
7
2
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тези "работят" най-малко от 10 години. И никой нищо?? Защо? Защото са купили цялата администрация, общинари, полицаи, прокуратура и съд. В такъв малък град всички се знае. Защо се е мълчали? Защото се купили шефовете и са вилняли както си искат. Нима няма БОП или ДСНС в Плевен? Има но като си вземат хонорара и всеки си затваря очите. Страдат обикновените хора но кой мисли за тях. Важното е да са бедни и смачкани, да имат робска психика. За да идват чужди полицаи означава, че всичко е проядено!
6
2
 
43
 
! Отговори
Ddd преди 6 години
Смях д'гея тия са престъпници от 25години и ги разбиват през две години И те като феникси се възраждат пак престъпници Слабо ги разбиват
5
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Голямо дондуркане го дондурка Румен П*тков.
4
1
 
48
 
! Отговори
Съдията преди 6 години
Ще наложим мярка за неотклонение - подписка (ама няма да го караме да се разхождат).Ще водим делото 5-6 години (като при Баретата) и после ще ги осъдим ефективно на 4 години и ще излезе че вече са си го изтърпяли. Знаете как е -и аз семеиство храня. И да не посмее някой да каже нещо за правосъдието. Ще има ефективни присъди тука, ама няма да ги лежат де...
3
1
 
59
 
! Отговори
СС преди 6 години
А корумпираните плевенски полицаи и политици, разпъвали чадър над тези бандити години наред арестувани ли са? :)
2
4
 
31
 
! Отговори
EVROPOL преди 6 години
Копират Димитър Общи с хайдушките си подвизи , нищо ново след 100 години Държавата не се е променила много освен че сега има Интернет иначе Хайдутите са си същите
1
1
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ДНЕСКА ГИ РАЗБИВАТ УТРЕ ПАК ГИ ПУСКАТ!ДА ИМА РАБОТА И ЗА ЕДНИТЕ И ДРУГИТЕ!