Митничари задържаха цигари за над 6000 лева на Дунав мост 2

Те са открити в автомобил пътуващ от България към Белгия
14 май 2020 03:10, Красимир Ангелов
1
Митничари задържаха цигари за над 6000 лева на Дунав мост 2
Снимка: Агенция Митници, архив

Общо 19 000 къса (950 кутии) цигари са задържани при проверка на лекотоварен автомобил пътуващ от България към Белгия през ГКПП Дунав мост 2 при Видин - Калафат, съобщават от Агенция "Митници".

Нередовната стока е открита при проверка на лекотоварен автомобил с великотърновска регистрация, управляван от български гражданин.

Той е заявил, че превозва хранителни продукти към Белгия и е отрекъл да пренася акцизни стоки. При сканирането на автомобила с рентген обаче митничарите са забелязали подозрителна плътност на две места между превозваната стока.

Извършена е щателна проверка, при която са открити тютюневи изделия от четири марки от висок клас с общо количество 950 кутии, всичките облепени с български акцизен бандерол.

За цигарите водачът е заявил, че са лично негови, като е посочил също, че не разполага с опростен придружителен документ, съгласно изискванията на закона. Съставен му е акт за установяване на административно нарушение.
 


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
13
 
! Отговори
Ахахха преди 6 месеца
Извънредно и възторжено пляскам, направо овации за задържането на два кашона с цигари, от които ченгето си е взело 5 стрка за лични нужди. Това е новина номер едно за деня! Новина за несъбран данък 1000 лева.