Зачестяват телефонните измами в Русенско

Най-честият номер – молба за залавяне на телефонни измамници
6
Зачестяват телефонните измами в Русенско
Снимка: БГНЕС

Сериозно зачестиха телефонните измами на територията на област Русе през последните няколко седмици, предупреждават от областната дирекция на МВР.

От там информират, че измамниците заблуждават възрастни хора, като им позвъняват на случаен принцип на домашните стационарни телефони. Прилагат актуални схеми - например, "необходимо е да се съдейства на полицията за залавяне на телефонни измамници".

Още по темата
Престъпниците използват и ситуацията с коронавируса, като се представят за лекари и разясняват на потърпевшите възрастни граждани, че техен близък е заболял и е необходимо да се предостави крупна сума пари за закупуване на ваксини, лекарства и други.

От полицията призовават хората да бъдат бдителни и много подозрителни към всяко телефонно обаждане или съобщение, с което организация или институция ги подтиква да предприемат незабавни действия за даване на пари.

"Имайте предвид, че измамливите обаждания могат да се случат по всяко време на денонощието, докато сте на работа или вкъщи. Не давайте пари на непознати по никакъв повод. Не позволявайте на измамниците да си играят с вашите емоции. Не се доверявайте на обаждания от непознати или такива, представящи се за полицаи, доктори, близки или роднини, особено ако ви искат пари", заявяват от полицията.


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
2
 
5
 
! Отговори
48 преди 8 месеца
Не е вярно Каскета каза, че са ги спрели!
5
3
 
2
 
! Отговори
страна на измамници преди 8 месеца
Така се строи социализъм!
4
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Ако полицията и прокуратурата си бяха на местото нямаше да сме на това место!Да им се замразят заплатите вместо да реват за повече!
3
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До Анонимен 1Нали и той беше карантиниран. Усетиха нашите, че Гешев не може да мърда и пак почнаха да си развяват байрака.Ама като му мине карантината пак ще ги погне тези, както и дядо от село за 20 литра ракия и баба с конопената подправка.
2
3
 
10
 
! Отговори
Батман преди 8 месеца
Нали ония каскетирания разправя че намели с 95 процента. Да вземе да отслабне че белим мозъка не ми е само сланина !!!!!!
1
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Е Гешов кво чака да бяга да ги лови с Нова телевизия!Да го дават как се справя!