Или внук, или зет убил възрастната двойка от Шумен?

Задържан е внукът, той обаче казва, че бил баща му
18
Или внук, или зет убил възрастната двойка от Шумен?
Снимка: БГНЕС

Внукът на убитите съпрузи, които бяха убити във вилата си край Шумен, бе задържан за смъртта им. Той е бил арестуван от МВР днес, пише "24 часа".

Първоначално мъжът отричал да знае каквото и да било. После признал, че присъствал на убийството, но го извършил баща му. Данните на полицията обаче сочат, че именно внукът е убиецът.

Още по темата

Вероятната причината да ги убие с нож била аренда от 700 лв. Пенсионерите я вземали от нива. Внукът ги искал, но те не му ги дали.

Полицията и прокуратурата бяха лаконични в първото си изявление пред медиите часове след убийството. На местопрестъплението бяха директорът на ОДМВР ст. комисар Ялчън Расим и окръжният прокурор Маргарита Георгиева. Вероятно към този час криминалистите и обвинението са нямали все още насоки, които да ги ориентират към потенциалния убиец, както и доказателствен материал. Липсвало оръдието на убийството. Предполагаше се, че старците са удряни по главата с твърд предмет, най-вероятно сатър, който обаче в първите часове след престъплението още не беше открит.

Все още липсват подробности за хода на оперативните действия, които е извършила полицията в последните 48 часа, но според запознати, полицаи, ангажирани със случая дори не се прибирали по домовете си, пише вестник "Монитор". Още в самото начало са разпитани лица, които можело да имат съпричастност към убийството, в това число и приятел на Янка. Станало ясно, че във фамилията има дрязги за имоти, което насочило разследващите към хипотезата, че имотни спорове може да са в дъното на убийството.

Оказало се, че Янка се озовала във вилата "на пожар", тъй като не носела със себе си нито лични документи, нито чанта, нито телефон. Според запознати Янка и Георги били отведени в имота поотделно един след друг и били закарани на място с кола от техния внук. Залъгал ги, че нещо става на вилата и трябва да идат дотам спешно. Пред полицаите обаче внукът се опитал да натопи за убийството баща си, зетя на Атанасови.

Предстои прокуратурата да поиска постоянен арест за мъжа.


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
1
 
! Отговори
4epa преди 1 месец
КЪДЕТО Е СТЪПВАЛ РУСКИ БОТУШ- ПОСЛЕДИЦИТЕ СА ТАКИВА- 4ОВЕКА НЕ СТРУВА НИЩО
13
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Варг?
12
0
 
8
 
! Отговори
Вот дъ фак!? преди 1 месец
Като чета коментари, хората от София тези 700лв не ги броят за пари, а в прованса затриват кръвни роднини за тази баснословна сума.
11
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Гераците 2
10
1
 
3
 
! Отговори
До 6 преди 1 месец
Добре ли сте?
9
2
 
15
 
! Отговори
Роза преди 1 месец
Мила родна картинка!Знаете ли кое е на-лошото?Че подобни новини вече не ни впечатляват,защото ги има всеки ден!Колко подходящи са тук думите на дядо Славейков:"Стресни се ,племе закърняло!Живейш ли,мреш ли,ти не знайш!След теб потомство иде цяло!Какво ще да му завещайш!
8
1
 
22
 
! Отговори
ид.и-от преди 1 месец
Това е то, благодарен внук. Сигурно тези хора са го отгледали, помагали са му финансово.Нека му се радват родителите му.
7
3
 
16
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 1 месец
До правосъдие...Държава, като държава, като навсякъде по света и тук се извършват убийства, някои от които са и знакови, но от станалите напоследък май няма неразкрити, за ралика от предишни правителства, когато едни наглеци отвиличаха и режеха безнаказано уши и пръсти, а някои от жертвите загубиха и живота си, но тогавашните министри на МВР, не само че не си вършеха работата, а си уреждаха и тайни срещи с братя Галеви..Сега нямаля и битовата престъпност,а много телефонни измамници бяха разкрити
6
8
 
3
 
! Отговори
Kiro-тариката преди 1 месец
Това са си малцинствени истории, а зоната не е вилна, а отдавна е катунска. Поне половината живеещи в района са от малцинството, а останалите са пенсионери, полицията заобикаля отдалеко мястото, така че всеки се оправя както може. Нека малцинствата сами да си оправят проблемите.
5
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До До 4

Старшинка, колко точно сте, питай водещият ви офицер.
4
4
 
2
 
! Отговори
До 4 преди 1 месец
Много ли сте дежурните такива?
3
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Вчера тук едни дежурни дървени философи почти бяха сигурни кои са извършителите (в смисъл от кой етнос)...ма май пак не познаха!
2
1
 
17
 
! Отговори
правосъдие преди 1 месец
Каква държава само - за пример, всеки ден убийства. Такива хора нямат място в обществото - 20г присъда най малко
1
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Горкият човек. Какво ли е преживял, за да стигне дотук? Хайде оплаквачките да го оплачат като Онази с децата.