Заловиха марокански мигранти край Павликени, бродили из градините на хората

Всички в групата са на възраст между 20 и 30 години
Обновена: 5 окт 2023 14:05 | 4 окт 2023 23:55, Красимир Ангелов
54

12 марокански нелегални мигранти бяха заловени в павликенското село Дъскот и откарани в полицейското управление. Мъжете нощували в изоставени къщи в селото няколко дни, преди да бъдат заловени.

През последните дни жителите на село Дъскот забелязали непознати мъже нощем в градините си. Диана Кънчева неочаквано се натъква в лозето си на двама от тях.

"Чух кучето да лае, чух и на съседите, имаше някакъв шум, излязох да проверя какво се случва и в двора имаше двама мъже. Когато ме видяха, загасиха светлината, сякаш с телефони или с фенери. Първоначално си помислих, че са някакви хора от селото, които обикалят празните къщи", сподели Диана Кънчева.

В близост до имота на младата жена има необитаема къща. Тази сутрин тя отново се сблъскала с непознат.

"И тази сутрин към 9 часа мина през единия двор непознат мъж за селото, беше много стресиращо. След като ми се наложи да пътувам за Павликени, бях много изненадана, защото видях няколко полицейски патрула, които пътуваха към село Дъскот и после разбрах от жители на селото, че това са били емигранти с марокански произход", добави Диана Кънчева.

Досегашният кмет на селото Николай Митев срещнал сутринта група от 12 непознати мъже на възраст между 20 и 30 години.

"Тук на кръстовището, между улица "11" и "8", срещам група мургави мъже, млади на възраст, отбих, за да разговарям с тях. На моите запитвания на български език, не успяха да отговорят. Уведомих полицейското управление в Павликени и започнах да разговарям с тях. Първо разбрах, че са жадни, представиха се за мароканци, които пътуват за Сърбия.

Дойде единият патрул, сложиха ги на земята да седнат. Поне две нощи са били тук, къщата няма прозорци, но е била под покрив, наблизо на това кръстовище", коментира кметът на село Дъскот Николай Митев.

Вижте повече в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
5
 
! Отговори
Te Ruki преди 6 месеца
Само мен ли ме изненадва факта, че са от Мароко. Първо там няма война и няма голяма емигрантска вълна от там. Второ всички от Мароко емигрират в Испания(почти на 100%), Франция, че дори и Италия, Португалия, но не и в тази част на Европа. Какво търсят точно в Павликени??????
31
3
 
7
 
! Отговори
Санди преди 6 месеца
Върнете границата с Турция, както преди 1989 г. Пиле няма да прехвръкне! Какво се правим на безгрижни европейци?
30
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До Ами Няма такава дума "мигрант".... това показва пр0стотията завладяла тази държава. В официални новини да пишат "мигрант"....Дъното на България!
29
0
 
17
 
! Отговори
Хаха преди 6 месеца
И още ще дойдат :)))
28
1
 
17
 
! Отговори
оФ4ар преди 6 месеца
Прекрасно, и като не можеш и нямаш право да ползваш оръжие можеш да си ги гледаш като домашни любимци .... :D
27
3
 
15
 
! Отговори
Елементарно Уотсън преди 6 месеца
Отивали са да посетят музея на Тодор Живков. Нали миналата година му направиха музей в Дъскот :)
26
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Бродят из градините? Ако са мераклии да копат, нека да дойдат, има декари, има и мотики, работна ръка няма. Само да не се окаже, че бродят из чуждите градини с цел единствено да берат? Такива берачи си имаме мнооого, внсни не са ни нужни.
25
1
 
33
 
! Отговори
Ами преди 6 месеца
Минават границата защото са "мигранти". Преди, като бяха "диверсанти", защо не минаваха?
24
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
12 марокански бежанци ?????? марокански бежанци ??? марокански ???
23
6
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Това са престъпни елементи нарушили държавна граница! И да се броят за такива! И ДА СЕ НАКАЗВАТ КАТО ТАКИВА! Преди 35 год да кихнеш со браздата и куршум. Сега ги ловат на жълтите павета и то ако случайно ги уцелят.
22
2
 
33
 
! Отговори
от мен преди 6 месеца
абе какви мигранти бе,всички почнахте да ги наричате така,стрелба на месо и това е.
21
5
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Е как? Нали самопровъзгласилия се академик каза колко добре пазим границите си. Не не това в невъзможно. Тия не са мароканци, наши сиани са си, повече им е пийньето и са проговорили арабски. Няма как да са минали тази пазена граница. Винету е виновен за оградата, сега нищо не може да мине от там щото се пази от много хора дето им се плаща от вашите пари
20
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Тия и световно им дадоха след няколко години, какво дирят тука?
19
2
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Транзитирай към Франция и Германия. Там ги канеха.
18
0
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До 23, през гибралтар може и да минат, но веднага ще ги върнат, освен ако не са малолетни. Тези са мъже, не деца. Полет мароко до истанбул вземат Безвизово като туристи идат. Не отдавна Една мароканка в самолет по тази линия, инсценира родилни болки да спрат в барселона и десетки мароканци от самолета се разбягаха като хле бар ки. Там се множат в геометрична прогресия и снасят ли снасят нови пи теци. И после всичките искат я франция, я белгия, я германистан
17
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Тази жена усещам как след време ще четем черни хроника че е играла шах с 10 малки негърчетаа.
16
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Само за Шенгенската зона са мароканските "гости". Имам гости от Павликени. Хубави хора...Фондация Конрад и фондация америка и отворено общество ви казват - сменяйте чипа и гена. Българите са излишни на тази територия. Центровете скоро ще са предградия и гета после градове с мигрантски партии тип дпс. Стойте мирно и *** докато ви подменяме за да не ви гоним от евросъюза и да изпуснете промоцията от кауфланд.
15
10
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Какви мароканци сънувате, бе!!! Вижте къде е Мароко на картата и тогава говорете! То бива неграмотност, ама вече е плашещо! Няма да мине директно през Гибралтар, а ще си плува там през Средиземно море, а после ще си направи цяла екскурзия през Европа? Това село е що годе близо до северната ни граница. Тия или лъжат, или имат интелект на депутат. Т.е. НУЛА.
14
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Да им дава кмета къща и да почват да копат в двора.
13
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Мигрантите влизат в градините, а на мен от от даржава не от ЕС ми влизат в апартамента и палят свещи там. Спрте тези бандити, ве!! Ваведете контрола по всички границииии!!