Камерън: Напуснем ли ЕС, ставаме бедняци!

В случай на Brexit страната я чака десетилетие на несигурност
3 юни 2016 08:30,
37
Камерън: Напуснем ли ЕС, ставаме бедняци!
Снимка: Reuters

Евентуално излизане на Великобритания от ЕС ще повлияе отрицателно на жизнения стандарт на обикновените британци, заяви премиерът Дейвид Камерън в интервю за Скай нюз, цитирано от БТА.

"Ако излезем от ЕС, ще заживеем по-бедно", каза Камерън по повод референдума на 23 юни, на който британците ще решат дали страната им да остане член на евросъюза.

В случай на Brexit страната я чака десетилетие на несигурност, през което правителството ще обсъжда нови условия за търговия с ЕС, посочи Камерън.

Той подчерта, че независимо от позицията си за членство на Великобритания в ЕС, той никога не би допуснал тя да се присъедини към еврозоната, тъй като това по думите му не отговаря на основните интереси на страната.

Камерън изрази увереността си, че структура като ЕС способства за стабилността и мира в региона. "В рамките на ЕС страни, които воюваха помежду си два пъти през изминалия век, сега водят диалог", изтъкна той.

Британският премиер заяви, че в близките десетилетия Турция няма да може да стане член на ЕС, тъй като й предстои да изпълни множество условия за присъединяване.

"В близките десетилетия няма перспективи за влизане на Турция в ЕС. Те кандидатстваха през 1987 г. и трябва да затворят 35 преговорни глави, като досега е затворена само една. Турция скоро няма да се присъедини към ЕС - всяка страна, всеки парламент може да наложи вето", посочи Камерън.

Той направи това изявление в опит да успокои тревогите сред някои хора от публиката в студиото, че влизането на Турция в ЕС би довело до по-голям брой мигранти във Великобритания.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
1
 
32
 
! Отговори
Трябва си преди 7 години
То си ви трябва да станете бедняци малко. Да си смъкнете малко самочувстието, мързеливи английски магарета. Да ви дойде малко акъла.
28
2
 
32
 
! Отговори
интересни жестове преди 7 години
като на Мерк...
27
3
 
41
 
! Отговори
Бивш Uk работник преди 7 години
Излизайте и отивайте на майната си,скапана държава,скапано кралство ! Всичките английски и шотландски *** си седяха в офисите и даже и там не знаят какво правят,пълен хаос беше на работното място ! Свикнали цял живот да правят *** и шкембе а ние които сме отишли да се трудим честно ни чупеха от работа,накрая като реших да си тръгна и шефа ми билет не знаеше как да ми запази,смятай те :))))) ! Вън от EU на тези застарели *** нации,наистина са страаашно глупави,няма да ги бъде дълго още !!
26
2
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Чудестно - Напускайте!
25
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Има и хубаво и лошо . Но ето кой управлява земния Свят .
24
2
 
35
 
! Отговори
Джеръмая Пенънт!!! преди 7 години
Бех забравил че софтуера цезурирА !!! Бре и ха ха!!! Та пиша за дивия Таджикистан със столица Софето бре!!! А иначе-който бачка е ПИТЕНКАНТРОП бре!Не бачкайте-от това се умира неизбежно бре!!!
23
2
 
37
 
! Отговори
Джерамая Пенънт !!! преди 7 години
От сума ти време си живея в Мадре Сичилия и не ми пука за останалите бре!Ах и ох как искам лузърите да излязат от ЕС и след това след референдуми Скотланд и Гибралтар да напуснат юкей и да се присъединят към Ес бре!Но още повече ме кефи че цървулите ще бъдат прогонени от юкей след брекзита и ще се наложи волю-неволю да се поприберат поне за известно време в дивия *** бре!Е тогава ще скивате гявол на магаре бре!А иначе-всеки който бачка каквото и да е се нарича просто ***!Морто пер йо!
22
0
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Няма да напуснат.Никой не излиза от големия пазар. Това беше умен ход на Камерън за да парира политическите противници.
21
3
 
44
 
! Отговори
ined преди 7 години
Британците ще идват да работят в България да изкарат някой лев.
20
2
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Искаш да кажеш, че богатите и големите компании нямат да имат възможността да ограбват на другите труда. Да всичко ще поскъпне, само че няма да има такава експлоотация.
19
2
 
43
 
! Отговори
абе толкова е просто преди 7 години
До SSтоя паун както казваш, просто блъфираше да са му клекнат на прищевките. И си получи своето, въобще не си е помислял да напуска ЕС. Де и у нас да се появи политик като него, а то само меки китки и к0му.не-та капиталисти.
18
1
 
41
 
! Отговори
майтапчия преди 7 години
До SSкак сравняваш ердоган който живее в палт,хвърля инакомислещи в затвора с камеран !!! определено ердоган не мисли за народа си и не отчита какво иска избирателя . камеран иска реформиран ес ....ако искаше само излизане въобще нямаше да преговаря ! така , че не си сменя на 180 мнението си .
17
6
 
32
 
! Отговори
SS преди 7 години
До така еТой не отстъпва той си сменя мнението в точно противоположна посока, това не може да е нормално, не и за хора от неговата височина, нали все пак не е премиер на Горно Нанадолнище.А по повод на това , че прави най доброто за народа си нали то и Ердоган се пробва ама на мен все пак много не ми харесва.
16
4
 
58
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Камерън: Напуснем ли ЕС, ставаме бедняци!"Защото сме богати за сметка на такива страни като България, Гърция, Румъния............
15
1
 
35
 
! Отговори
така е преди 7 години
До SS 16но той като политик се опитва да постигне най-много от това което искат неговите избиратели (за разлика от България където нашите политици звънят отвъд океана, в германия или русия) . нормално е да поиска повече за да може после да отстъпи при предоговарянето . но за някои неща има право камеран особено за социалните ако човека не е внасял в системата .
14
2
 
39
 
! Отговори
да те питам преди 7 години
До Анонимен 15теб какво те интересува дали те управлява едрият европейски капитал или българският такъв ??? преди да сме в ес не забелязах българският чорбаджия да е заинтересован от благоденствието на България и работниците си . поне европейците са спечелили парите си а нашите са ги откраднали и не могат едно свястно работно място да създадат . мен ме интересува каква ми е заплатата а сега с ес мога да избирам за кого и за колко да работя
13
1
 
41
 
! Отговори
SS преди 7 години
До амиДа бе така е но той най - безочливо го ползваше като средство за натиск за да направи ЕС отстъпи по повод ограничаване на правата на хора от държави членки на ЕС и ги заплашваше , че ако не стане неговата Англия е аут.
12
9
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Защо съществува ЕС - за да може върхушката от Уолстрийт и едрия еврейски капитал да управлява по-лесно държавите и народите. Няма друга цел, другото е алабала.
11
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Do 10, Sega anglichanite imat avanta ot Es sashtoto neplashtat nikakvi taxi sa turgoviya ,rabota,I grugi blagini.Ako islesat tiya angleta s Uk grajhdanstvo , samo sa rabota v Es shte se uvelichi bjrokraziyata.Sa turgoviyata oshte pofeche I mnogo drugi.E shte ima I takiva koito tova I chakat, Kitai, Rusiya.
10
1
 
38
 
! Отговори
ами преди 7 години
До SSспоред тебе референдума на слави дали се харесва на политиците или просто избирателите го искат ? за разлика от България англетата имат традиции в политиката и се отчитат мнението на избирателите дори и да не им харесва . това , че камерън трябва да го организира не означава , че подкрепя излизането.