Само един от трима в Гърция ще си позволят почивка

Промяна има и в потребителските критерии за пазаруване
27 юли 2020 13:00, Петя Славова
8
Само един от трима в Гърция ще си позволят почивка
Снимка: БГНЕС

Заради пандемията само един от трима гърци ще ходи на лятна почивка, пише "Катимерини". Изданието се позовава на проучване на SELPE (Асоциация на бизнеса и търговците на Гърция), проведено с научната подкрепа на ELTRUN от Атинския университет по икономика и бизнес. То отчита тенденциите на потребителите за пандемичната криза COVID-19, предава "Монитор".

Според проучването 14% от потребителите планират да си вземат ваканция, както всяка година. Други 18% смятат да изкарат по-малка ваканция, основно заради финансовото им състояние. 24% не знаят дали ще си вземат ваканция и вероятно чакат развитието на пандемията.

Пандемията също доведе до промени в потребителските критерии за пазаруване. Един от двама потребители купуват продукти с основния критерий на парите, които дават. Само 23% заявяват, че основният критерий е качеството. Разбира се, 10% от потребителите, т. е. висок процент, купуват с критерия за здраве и безопасност, докато 6% дават приоритет на комфорта и удобството при закупуване на продукти, което е свързано с мерките на работа на магазините.

Потребителите в Гърция все най-често избират магазини, където чистотата и любезността на персонала. Проучването показва обаче, че 46% правят прибързани покупки, за да напуснат магазина, за да не са изложени на по-голям риск от необходимото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
0
 
! Отговори
До 6 преди 3 години
От сутринта им чета бисерите и се чудя с напъване ли ги раждат или трябва някаква специална природна заложба.
4
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Потребителите в Гърция все най-често избират магазини, където чистотата и любезността на персонала."Моля, четете какво сте написали преди да публикувате!
3
6
 
2
 
! Отговори
Грък да работи? преди 3 години
Не съм видяла грък да работи. Най-многото да седи на някоя рецепция в хотел, или на каса в магазин (и да не ти върне ресто). Живеят от наеми и от големи държавни заплати и пенсии, а и се пенсионират рано.А работата, прибиране на реколта, миене, чистене (че и да готвят ги мързи гъркините) - това се пада на нас, българите.Жалки и отвратителни маляки!
2
0
 
2
 
! Отговори
Таню преди 3 години
Tо и тва е уморително...
1
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Те дали плащат 35 евро за туристи?