Гърция има нужда от блокада като в Ухан

Това искат правителствени съветници по общественото здраве
20 ное 2020 13:12, Петя Славова
21
Гърция има нужда от блокада като в Ухан
Снимка: БГНЕС

Гърция се нуждае от твърда блокировка, подобна на наложената в китайската провинция Ухан – откъдето тръгна пандемията на коронавируса – ако се надява да спре широкото разпространение на вируса. Това заяви един от правителствените съветници по обществено здраве, цитиран от в. "Катимерини".

"Ситуацията е много тревожна. Очаквахме намаление миналата седмица, но инфекциите продължават", каза професорът по микробиология в Атинския университет Алкивиадис Ватопулос, който е член на комитета, съветващ гръцкото правителство за справянето с пандемията, след като гръцките здравни власти съобщиха за 3227 случая вчера и за 3 209 ден преди това, предава БГНЕС.

"Една от характеристиките на епидемията, датираща от август, е, че тя е разпространена в Гърция. Мисля, че трябва да станем по-строги. Затварянето трябва да стане по-строго, както в Китай", каза Ватопулос, аргументирайки, че настоящите ограничения – които включват полицейски час от 21:00 до 05:00 и система за разрешаване, ограничаваща общественото движение – са недостатъчни, за да съдържат вирусът.

"В Ухан хората имаха право да напускат къщата си веднъж седмично, за да пазаруват в супермаркета. Това е, което трябва да направим в Гърция: да затворим бизнеса и да работим така, сякаш всеки ден е неделя. Затварянето в стил Ухан за две седмици може да облекчи ситуацията и да спре разпространението на вируса", каза експертът.

"Ако продължим да сме такива, каквито сме, ще оплакваме жертвите, за чиято смърт не е имало причина, в смисъл, че няма да могат да получат болнично лечение", предупреди Ватопулос, като посочи опасенията относно способността на системата на общественото здравеопазване да се справи с нарастващи приемания в болници.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
0
 
! Отговори
palen smiah ste преди 3 години
dosega ne zacepihte li che tova e operacia na deep state koito dargat v race sveta i si ve vartiat na malkia si prast s medite i niakoi den kato izliazat neshtata naiave sami shte si teglite kurshuma osaznavaiki kolko ste glupavi
15
1
 
1
 
! Отговори
Някой си преди 3 години
А може би това е просто естествен подбор :) като гледам нивото на интелигентност навън...
14
2
 
2
 
! Отговори
Някой си преди 3 години
До MMMНаправо да спираме всички да дишаме за известно време и ще го убием този вирус а? :):) Смехория е целия свят за съжаление... вирусът ще мине през всички без изключение туй то... затварянето вкъщи няма да помогне...
13
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На някои доста им се иска да направят европейците на китайци, но няма как да стане.
12
9
 
8
 
! Отговори
Ани преди 3 години
И тук трябва да е така, драконовски мерки, пълно затваряне, иначе яко ще закъсаме. То се вижда, де...
11
1
 
4
 
! Отговори
Зоро преди 3 години
те хубаво са прехвърлили топката, обаче тази топка така ще се върне, че не само ченето ще им избие, но и главата ще им отнесе.
10
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ние сме ншй отворените в света уееее.....вече и в Швеция има повече мерки от нази, ако изключим задължителната маска!Ше му ядем попарата скоро....ама тва е положението, 50% гласували за присъствено училище, бас държа, че след 300 400 смъртни случая на ден ще понамалеят тия проценти, ама ще е късно бацета....трябва малко мозък....а мозък и цикъл не дойдат ли навреме не ги чакайте!
9
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гърция население-10400000За последните 14 дни има. 34000-нови случая. 590-жертви. България населени-6928000За последните 14 дни има. 45500-нови случая. 1050-нови жертви.
8
1
 
12
 
! Отговори
Учител преди 3 години
До !@! "Ние сме с повече заразени за 24 часа, но единствените мерки са маските и спиране децата от 6-12 клас от ходене в училище."Децата от 6 и 7 клас ходят на училище. Едва в някои училища са дистанционно. Прехвърлиха топката на директорите на училища, които нямат смелост да приложат каквато и да е мярка, защото трябва да се обясняват на Инспекторати и МОН. Така че 1-7 клас си учат и сеят зараза.
7
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не са обаче 2 седмици, а поне 2 месеца ако искат да постигнат нещо. И трябва да затворят всички, всички индустрии, които не за жизнено необходими. И всички граници и всички завръщащи се гърци да са под карантина в хотел с охрана. За сведение - Мелбърн, Австралия. Много по-дълго време се изисква, отколкото си мислят гърците, мисля че и в Ухан стояха доста повече от 2 седмици вкъщи. В Европа не си представям толкова сериозен локдаун без протести
6
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
България - за последните 14 дниЗаразени-656 на 100000 човека дневно.Жертви-15.2 на 100000 човека дневно. Гърция-за последните 14 дниЗаразени-327 на 100000 човека дневно. Жертви - 5.7 на 100000 човека дневно.
5
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гърците си отвориха дирниците лятото за туристическия сезон,дойде зимата и искат блокада като в Китай.На пролет новата песен на стар глас...не напразно византиец е синоним на лицемер.
4
0
 
1
 
! Отговори
BATMAN преди 3 години
Гърция се нуждае от твърда блокировка, подобна на наложената в китайската провинция Ухан откъдето тръгна пандемията.. do dnes obvinqvat kitai.. tovasa laji ot amerika kakto po rano se govoreshe. Zashtoto amerika gubi dosta klienti poneje kitai proizvejda I prodava eftini neshta zashtoto misli za naroda.. za sajalenie vsichki darjavi sigorno mrazqt kitai. No nee taka kitai nee vinovna za lajite I izmamite na pravitelstvata v vsqka edna strana.
3
2
 
23
 
! Отговори
!@! преди 3 години
Ние сме с повече заразени за 24 часа, но единствените мерки са маските и спиране децата от 6-12 клас от ходене в училище.Нашият Вожд каза "няма да затваряме държавата" и никакви лекари и медицински експерти могат да променят това. Не че някой ги пита де...Пазете се сами защото стигнете ли да разчитате властите в тази територия титулуваща се с името "Република България" спукана ви е работа.Сега да влезеш в болница е като да влезеш на аудиенция при Папата във Ватикана.Невъзможна работа.
2
8
 
19
 
! Отговори
MMM преди 3 години
От Уханска карантина се нуждае България,вече настигаме Италия по смъртност,а търпим да ни тъпчат в обществения транспорт,за да работила икономиката,,,,
1
9
 
13
 
! Отговори
славянин преди 3 години
Абе нали сте под концлагеристка карантина бе, защо имате ръст, а не спад!? Защото от концлагеристките мерки НЯМА АБСОЛЮТНО НИКАКВА ПОЛЗА!