Пендаровски: България не може да излезе от времето на Тодор Живков

Няма реални шансове за договор с България, смята президентът на РСМ
21 ное 2020 12:38, Елка Василева
207
Пендаровски: България не може да излезе от времето на Тодор Живков
Снимка: архив, БГНЕС

Президентът на Република Северна Македония Стево Пендаровски не очаква в следващите няколко седмици да се постигне договор с България, с което да се деблокира пътят на Северна Македония към ЕС, съобщава в. "Слободен печат".

Той смята, че България драстично е променила политиката си към неговата страна през изминалите няколко месеца.

Още по темата

С такава политика според Пендаровски България показва, че не може да излезе от времето на Тодор Живков, пише скопският вестник, цитирайки изказване на Пендаровски пред ТВ 24.

Все пак според Пендаровски трябва да продължи да се търси решение, но само чрез научни и исторически факти, а не с политика.

Реални шансове не съществуват. Някакви минимални шансове съществуват, но реални, големи, за съжаление няма, посочи президентът на Северна Македония.

Пендаровски каза, че политиката на България за блокиране на страната в напредъка към членство в Европейския съюз не се подкрепя от нито една членка на ЕС.

Информациите, които имаме от Брюксел, както подчерта Пендаровски, сочат, че нито една страна или държавник не подкрепя ветото на официална София за старт на преговорите на Северна Македония за членство в ЕС, пише скопският вестник, цитиран от БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


207
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
176
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Прав е човека.Имаме премиер който му откри паметник.Имаме ДС агенти в правителството и министър на войната.Навели са на едни зад океански паралии и ни погребват .А на нас дай да мразим за друго не се обединяваме.
175
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Македонците направиха избора ни много много лесен, вето до дупка и пълна европейска изолация. Да умират от злоба , нас българите това ни забавлява. Боли ме корема да им се пресмивам
174
1
 
5
 
! Отговори
Българин 681 преди 3 години
А може би не иска?! Крайно време е и Македония, и силите които я подкрепят да прекратят това цинично пренаписване на историята!
173
0
 
9
 
! Отговори
Некрофилите преди 3 години
Югославия и Тито ги погребаха отдавна, а мънкидонците се наврели в ковчега им и ги целуват ли целуват! Некрофили!
172
1
 
5
 
! Отговори
Когнитивен дисонанс преди 3 години
Македония още не може да излезе от ерата на Тито"-иска да каже югокомуниста.Както всички знаем комунистите винаги обвиняват другите за собствените си престъпления. Така и сърбомана-Резидент на Северна Кводае.Дреме ни на нас, че сръбските *** ще сънуват евросредства през крив макарон.То,да си европеец не е само лапаница,както те си го представят,а и да се разделиш с комунизма и престъпленията му.Как "български фашисти" окупирали окупирани от сърбите българи в македония-трудно ще го обяснят!
171
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Щом не съществуват реални шансове, нека да си изтегли молбата за членство в ЕС и да спре да ни досажда. Беше си много добре допреди няколко месеца. Омръзна ми всеки ден да слушам за Бивша Югославска Република Македония, понастоящем Република Северна Македония и нейните претенции. Историята на антична Гърция или древна България не е тяхната история. Тяхната история започва през 1944-45г., държава създадена от югославски и съветски комунисти.
170
1
 
7
 
! Отговори
Недоразумение преди 3 години
Отчайващо ниско ниво за президент. Като глава на държава кандидат-член не му подхожда да дава оценки на държава-член на ЕС. Да не говорим, че говори каквото му падне на уста !Историята на българите в Македония е написана собственоръчно от участниците в нея далеч преди раждането на Тодор Живков.
169
0
 
4
 
! Отговори
очевидец преди 3 години
Аз пък съм чувал от Хървати които са служили войници в БЮРМ, че е имало страшно промиване на мозъци при Тито. Те са трета страна и няма за какво да ме лъжат.
168
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това, че никоя друга страна в Европа не била на същото мнение, няма никакво значение. Тези *** си мислят, че другите страни могат да ни задължат да се изхрачим във физиономията си. Само тежки санкции и блокади могат да ги оправят. Преразглеждане на получилите българско гражданство, да се провери дали не са чужди агенти. Като не е по рождение, гражданството може и да се отнема.
167
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пендеровски.... Бассси името! На дедо си Пендep.
166
0
 
7
 
! Отговори
БС преди 3 години
Този млад господин не знае какво говори, едва ли знае нещо за Живков. Просто така ги учат в техните училища.
165
0
 
5
 
! Отговори
БС преди 3 години
Това е една територия на Балканите , не трябва да си въобразяват че са велики и да искат много.
164
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като е една исъща матрицата,защо го подписвахте договорот,бе? Мислихте,че ще ни излъжете и някой ще ни нареди,да ви продкрепяме безусловно,докато разпарчатвате българска история и език?
163
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен174 Северомакедонците крадат българска история и език,това нищо ли е за теб безроднико? Братушки ние нямаме,Русия е заплаха за България. Бъргария няма да промени позицията си,независимо кое правителство е на власт
162
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не подхожда на един президент,та макар и на толкова малка и млада държавица,да повтаря кръчмарски брътвежи.
161
13
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какво пречи македонски език, култура и история на националистите комплексари? Още проблеми създават,братушките им диктуват,но те не могат да се усетят. Ако мразиш съседа си,то той няма да те обича
160
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В македония малоумието е на почит помните ли преди години докараха едно жипси от пакистан било наследник на александър македонски
159
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Албанците ше ви сипят споко македонците с никой не се разбират освен със титовската номенклатура
158
3
 
5
 
! Отговори
Много е просто преди 3 години
Холандия вдига ветото срещу нас за шенген, само те не ни искат там. Нуе вдигаме ветото за ЕС срещу македония.Това е
157
1
 
7
 
! Отговори
Дедо Пенс преди 3 години
Стерео,Стевоооо,а ти йош у ТИТОВО време...