ЕК: Едва около 10% от пълнолетните в ЕС са ваксинирани досега

Само 30 милиона души са получили по необходимите две дози
22 апр 2021 18:30, Елка Василева
13
ЕК: Едва около 10% от пълнолетните в ЕС са ваксинирани досега
Снимка: архив, БГНЕС

Досега ваксинираните срещу COVID в ЕС са 170 милиона, но едва 30 милиона са получили по необходимите две дози. Това съобщи еврокомисарят по здравеопазването Стела Кириакидис пред евродепутатите от комисията по околна среда, обществено здраве и сигурност на храните.

Още по темата
Тя изрази надежда скоро в ЕС да бъдат ваксинирани на ден по три милиона души.

Производството на ваксини в ЕС се увеличава и затова ще бъде възможно "Пфайзер" да достави по-рано допълнителни 50 милиона дози, добави еврокомисарят.

Кириакидис посочи, че продължават преговорите за доставка на 1,8 млрд. дози ваксини до 2023 година. По-рано този месец ЕК съобщи, че ще се насочи в бъдещите договори за доставка към доказалите сигурността си технологии на основата на възпроизводство на протеиновия шип, т.нар. "месинджър-РНК", или mRNA. Такива ваксини произвеждат "Пфайзер" и "Модерна" от одобрените в ЕС препарати. Всички утвърдени ваксини се прилагат само при хора, навършили пълнолетие.

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сбъркана е последователността при ваксинирането. Трябваше да започнат с най-възрастните и постепенно да намаляват възрастта за ваксиниране. При хората над 60 години умира един на всеки 8 заразили се, докато при 20-29 годишните умира един на всеки 937 заразили се.
7
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До СпециалистНе си специалист, освен това не се интересуваш, не четеш, не мислиш. Но поне запомни, че наесен "ваксинираните" ги чакат проблеми. Дори анализ на здравното министерство в Англия вече го каза директно. Само причините са завоалирани.
6
10
 
4
 
! Отговори
Специалист преди 2 години
Тежко боледуват и измират неваксинираните особено в България.
5
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"доказалите сигурността си технологии на основата на възпроизводство на протеиновия шип, т.нар. "месинджър-РНК", или mRNA"Оскърбително е подобни нагли свръхлъжи да ти хвърлят в лицето. А мисълта, че част от хората вярват и приемат това за факт, е плашеща и отвращаваща.
4
1
 
3
 
! Отговори
Додо преди 2 години
Г-жо Василева, защо заключихте за коментари публикацията за Толерантността на Българите към различните хора? Явно е, че не искате да дадете думата на редовнитв си читатели да споделят какво мислят по темата.
3
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Понже в момента бъдещето е доста предвидимо... За който се интересува и се информира, поне... Ще помоля ваксиниралите се с експерименталните отрови да имат едно наум, че когато наесен почне тежкото боледуване и измиране, и им казват, че виновни са "нови мутации", и причина за тях са "неваксинираните" - не е точно така. И също, да имат поне идеята, че предложените допълнителни дози срещу "новите мутации" няма да помогнат. Късмет на всички.
2
2
 
7
 
! Отговори
Гения и корумпетата преди 2 години
,,ЕК съобщи, че ще се насочи в бъдещите договори за доставка към доказалите сигурността си технологии на основата на възпроизводство на протеиновия шип, т.нар. "месинджър-РНК", или mRNА''Доказалите КАКВО??? Ето как фондацията на Гейтс,спонсорирайки ЕК, си осигурява бъдещи договори за ваксини.След година ,като наближи времето да си плати данъците върху милиардите,Бил Гейтс ще даде за благотворителност 500 млн за фондацията Бил и Мелинда Гейтс,с което се освобождава от данъци.
1
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Доста ваксини ще се изхвърлят в кофата и доста шкафчета в Европейската комисия ще се напълнят със злато накрая от цялото безмислено упражнение