ЕК: Едва около 10% от пълнолетните в ЕС са ваксинирани досега

Само 30 милиона души са получили по необходимите две дози
22 апр 2021 18:30, Елка Василева
13
ЕК: Едва около 10% от пълнолетните в ЕС са ваксинирани досега
Снимка: архив, БГНЕС

Досега ваксинираните срещу COVID в ЕС са 170 милиона, но едва 30 милиона са получили по необходимите две дози. Това съобщи еврокомисарят по здравеопазването Стела Кириакидис пред евродепутатите от комисията по околна среда, обществено здраве и сигурност на храните.

Още по темата
Тя изрази надежда скоро в ЕС да бъдат ваксинирани на ден по три милиона души.

Производството на ваксини в ЕС се увеличава и затова ще бъде възможно "Пфайзер" да достави по-рано допълнителни 50 милиона дози, добави еврокомисарят.

Кириакидис посочи, че продължават преговорите за доставка на 1,8 млрд. дози ваксини до 2023 година. По-рано този месец ЕК съобщи, че ще се насочи в бъдещите договори за доставка към доказалите сигурността си технологии на основата на възпроизводство на протеиновия шип, т.нар. "месинджър-РНК", или mRNA. Такива ваксини произвеждат "Пфайзер" и "Модерна" от одобрените в ЕС препарати. Всички утвърдени ваксини се прилагат само при хора, навършили пълнолетие.

/БТА/
 


13
Още от ЕС
Мобилни екипи ваксинират в отдалечените райони на Румъния
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Сбъркана е последователността при ваксинирането. Трябваше да започнат с най-възрастните и постепенно да намаляват възрастта за ваксиниране. При хората над 60 години умира един на всеки 8 заразили се, докато при 20-29 годишните умира един на всеки 937 заразили се.
8
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До Специалист

Не си специалист, освен това не се интересуваш, не четеш, не мислиш. Но поне запомни, че наесен "ваксинираните" ги чакат проблеми. Дори анализ на здравното министерство в Англия вече го каза директно. Само причините са завоалирани.
7
10
 
4
 
! Отговори
Специалист преди 3 седмици
Тежко боледуват и измират неваксинираните особено в България.
6
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
"доказалите сигурността си технологии на основата на възпроизводство на протеиновия шип, т.нар. "месинджър-РНК", или mRNA"

Оскърбително е подобни нагли свръхлъжи да ти хвърлят в лицето. А мисълта, че част от хората вярват и приемат това за факт, е плашеща и отвращаваща.
5
1
 
3
 
! Отговори
Додо преди 3 седмици
Г-жо Василева, защо заключихте за коментари публикацията за “Толерантността” на Българите към “различните хора”? Явно е, че не искате да дадете думата на редовнитв си читатели да споделят какво мислят по темата.
4
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Понже в момента бъдещето е доста предвидимо... За който се интересува и се информира, поне... Ще помоля ваксиниралите се с експерименталните отрови да имат едно наум, че когато наесен почне тежкото боледуване и измиране, и им казват, че виновни са "нови мутации", и причина за тях са "неваксинираните" - не е точно така. И също, да имат поне идеята, че предложените допълнителни дози срещу "новите мутации" няма да помогнат. Късмет на всички.
3
2
 
7
 
! Отговори
Гения и корумпетата преди 3 седмици
,,ЕК съобщи, че ще се насочи в бъдещите договори за доставка към доказалите
сигурността си технологии на основата на възпроизводство на протеиновия
шип, т.нар. "месинджър-РНК", или mRNА''
Доказалите КАКВО??? Ето как фондацията на Гейтс,спонсорирайки ЕК, си осигурява бъдещи договори за ваксини.След година ,като наближи времето да си плати данъците върху милиардите,Бил Гейтс ще даде за благотворителност 500 млн за фондацията Бил и Мелинда Гейтс,с което се освобождава от данъци.
2
3
 
14
 
! Отговори
123 преди 3 седмици
Само заблудени се ваксинират. Ковид ваксините са отрови.
1
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Доста ваксини ще се изхвърлят в кофата и доста шкафчета в Европейската комисия ще се напълнят със злато накрая от цялото безмислено упражнение