Франция: Лондон примамва мигранти с "модерно робство"

Двете държави са в конфликт на няколко фронта
29 ное 2021 21:05, Анисия Иванова
38
Франция: Лондон примамва мигранти с "модерно робство"
Снимка: БГНЕС

Министърът по европейските въпроси на Франция засили словесната битка с Великобритания около пресичането на каналите за мигранти в понеделник, критикувайки британския икономически модел, който той определи като равносилен на „модерно робство“.

Мигрантите са привлечени към Великобритания, тъй като е по-лесно да се намери лошо платена работа на черния пазар, каза Клеман Бон по радио France Inter.

Изказването му идва, след като правителството на Франция проведе разговори с европейските си съюзници в неделя за това как да спрат хората, които се опитват да стигнат до Великобритания с малки лодки, но оттегли поканата към британския министър на вътрешните работи Прити Пател да присъства на срещата, напомня Bloomberg.

„Защо хората искат да отидат във Великобритания? Заради езика, защото хората се опитват да се присъединят към семействата си и защото има икономически модел, който понякога е квази модерно робство“, каза Бон.

Франция и Великобритания са в конфликт на няколко фронта, включително лицензите за риболов след Брекзит и миграцията. Миналата седмица отношенията се влошиха допълнително, след като 27 души загинаха при опит да преминат Ламанша.

Бон призова за по-голямо сътрудничество с Лондон при преминаването на Ламанша и каза, че Франция не трябва напълно да се отказва от споразумение за управление на границата между двете страни. Но той призова за твърд подход при преразглеждането на това как двете страни работят заедно.

„Ние, европейците, сме възрастните в стаята“, каза Бон. „За съжаление, провалът на Брекзит е маскиран от димна завеса, която се състои в превръщането на Европа в боксова круша.“

Франция е готова за сериозна дискусия с Великобритания по въпроси, свързани с нелегалната миграция, но няма да бъде заложник на вътрешната политика на Лондон, каза вътрешният министър на страната Джералд Дарманин в неделя.

"Великобритания напусна Европа, но не и света. Трябва да работим сериозно по тези въпроси... без да бъдем заложници на вътрешната британска политика", каза Дарманин пред репортери след среща с белгийски, германски и холандски колеги в Кале. Той добави, че тонът на Лондон насаме не е същият като в публичното пространство. Франция се е занимавала с въпроса за нелегалната миграция във Великобритания от 25 години и сега е време Лондон да се събуди, каза Дарманин.

Целият анализ - на сайта на Bloomberg TV Bulgaria

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
1
 
1
 
! Отговори
Vive la France преди 2 години
Англия е първата френска колония, англичаните са били васали на Фpaнция в продължение на 300 години и са били управлявани от французи. 60% от думите в английския са с френски корен. Франция е най-великата страна - люлка на цивилизацията и майка на съвременния свят, а Англия е периферен дъждовен остров бед никаква тежест в европейските дела откакто напусна ЕС. 51 щат на САЩ.
24
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А мигрантите знаят ли, че трябва да работят там?
23
1
 
7
 
! Отговори
ДДРОнег преди 2 години
Франсетата искат те да примамват робите :)
22
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Жоро Игнатов, най-обширната по площ държава в света е РФ. Територията й е поделена на 11 часови пояса - от Чукотка до Калининград, но има държава, чиито разхвърляни по целия свят територии - напр. Френска Полинезия, са разположени на 12 часови пояса и това е Франция.
21
0
 
7
 
! Отговори
Бай Хой преди 2 години
А? Путин не е ли виновен пак ? :-)
20
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Клеман Бон определи британския икономически модел като равносилен на модерно робство. От тук дайте подробности, моля. Ние отдавна знаем за съвременното робство, но щом министърът по европейските въпроси на Франция го определя така, феноменът заслужава разширено проучване.
19
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Миналата седмица отношенията се влошиха допълнително. Сигурно ще обвинят Боширов и Петров.
18
0
 
0
 
! Отговори
Теди преди 2 години
От такива като Катя Добрева е- проверила съм я лично какъв *** е шибаният ***
17
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АнонименНапълно си прав!Аз бях на 25 г. когато БКП/БСП/+ДС свалиха Тодор Живков.Имаше няколко години еуфория и докато се осъзнаем минаха толкова партии-издънки на все същите БКП/ДС че минаха 32 г. напълно похабен живот.Пред очите на всички нас се срина абсолютно всичко-тежка и лека промишленост,химическа индустрия,електроника,здравеопазване,образование и т.н.Де що имаше за крадене го откраднаха че и още има.А ново построено няма!!!И младите на по 20-30 г. даже не се и замислят какво ги чака!
16
4
 
4
 
! Отговори
Едно не разбирам преди 2 години
Франция плюе по Великобритания заради това, че някакви искат да стигнат до там нелегално? И заради това, че е привлекателна страна за някого?!?!?!? Малко се обърквам! Ами да си седнат на четирибуквието и да станет и те привлекателни!?!?!?! Някакви са си хванали заадмииците от някъде, тръгнали да минават един канал и умрели. И Крайната точка е виновна?!?!?!?! С други думи, ако някъде се спука водосточна тръба е виновен потребителя, който е развинтил канчето! Добре логика! Кефи ме! Ще я изпозлвам
15
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Британската миграционна система е една от най-либералните и най-добрите. Разбирам франчушките, но тук не са прави. Никой не кара насила мигрантите да ходят там и даже обратното
14
3
 
14
 
! Отговори
SS преди 2 години
Всеки 4-ти българин у нас е роб на банките !
13
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Франсетата си знаят работата, искат да накарат англичаните да се почувстват велики, всички знаем че т.н. емигранти висват на социалната система
12
6
 
14
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 2 години
Англия и САЩ ще бъдат размазани от поробваните от тях ЧЕРНОКОЖИ,КИТАЙЦИ,ВИЕТНАМЦИ,БЪЛГАРИ,СЪРБИ,ФРАНЦУЗИ...Не мисля ,че в перспективите се включва понятието "прошка". Французите не ни помогнаха срещу турците именно заради англичаните. В най-пиковият момент на османска инвазия Англия се бие срещу Достойна Сестринска Франция,но не и срещу османците евреи. Англичаните са турци,***,пуяци....нищо на нищото. Джони Ротън -президент на Англия!
11
7
 
6
 
! Отговори
Бойко Ибрикчията преди 2 години
Е то ний 500 години сме били под модерно робство и не бяхме зле. Аз затуй си нося ибричето и подмивам Ердоган от време на време Само при комунистите бяхме много зле, но благодарение на мен те паднаха, защото бях внедрен подривен агент при бай Тошо.
10
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Великобритания напусна Европа, но не и света.">>>Великобритания напусна ЕС, не е напускала Европа.
9
5
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тук в Германия 3000 евро взимат само медицинските сестри българки. Ти ще бачкаш за 800 евро та ушите ще ти пукат. Аз който карам ТИР взимам 2.500 евро. В германия на чужденците плащат колкото да не им зараснат дупе.тата.
8
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На мигрантите що не им се обясни,че така на дребно скъпо им излиза докато стигнат се заробват,после пък от робство не могат да се съвземат,като длъжници,каквито и схеми да пробват да въртят сред тях да се издължат все са длъжници докато не се закачат за нещо сериозно без да попаднат на нещо дребно за срок,като за времето дет губят за транспорт с пари внесени за него и прехвърляния от депо на депо с чакания,бедна храна и настанявания,че разболявания,пряко с собствен транспор е по евтино и удачно
7
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всички сте заробени вече до 65 години, ако доживеете де.
6
8
 
33
 
! Отговори
До 4: преди 2 години
3000 Евро заплата -> 2000 Евро наем за нормално жилище + 200 Евро транспорт. Какво ти остава за живот, наивнико? Ум - патки пасе.