Двама мигранти загинаха край гръцки остров

Моторната им лодка се преобърнала
3 дек 2021 10:34, Петя Славова
7
Двама мигранти загинаха край гръцки остров
Снимка: БГНЕС

Двама мигранти загинаха рано в петък, когато моторна лодка се преобърна близо до гръцкия остров Кос, съобщи бреговата охрана, само няколко дни след като властите откриха нов лагер на острова.

Още по темата

Телата на мъж и жена бяха открити, а трима мъже бяха спасени, след като моторната лодка се преобърна поради "високи вълни и лошо управление", съобщиха от службата, без да посочват националността им, предаде АФП.

Миналата събота гръцкото правителство откри нови лагери на остров Кос и на съседния остров Лерос. Съществуват опасения за нова миграционна вълна поради кризата в Афганистан, предава БГНЕС.

Така наречените "затворени" лагери разполагат с ограда от бодлива тел, камери за наблюдение, рентгенови скенери и магнитни врати и порти, които се затварят през нощта.

Те разполагат също така с течаща вода, тоалетни и по-голяма сигурност - характеристики, които липсваха в предишните съоръжения.

Европейският съюз отпусна 276 млн. евро за новите лагери.

Неправителствените организации и групите за помощ изразиха загриженост относно новите лагери, като заявиха, че движението на хора не трябва да се ограничава.

Според последните оценки на ООН в момента в Гърция има около 96 000 бежанци и лица, търсещи убежище.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
12
 
! Отговори
Факт преди 2 години
Загинал мигрант(нашественик) =спасен европеец. Може да звучи грозно, но е истина. Крайно време е за решителни действия, щото ще стане като през 14-ти век!
2
0
 
16
 
! Отговори
НямаДържави в Европа преди 2 години
Каква полза има от национални граници и от охрана на тези граници , след като всеки, по всяко време може да ги премине, да каже : Здрасти, аз съм Абдул и отивам в Германия, нямам документи, нямам пари и не ме питайте за доказателства на думите ми ...... и държавните служители на страната през която преминава ПРОТИВОЗАКОННО са длъжни да го нахранят, да му дадат топли дрехи, да му дадат пари , кеш, да си има и да го регистрират с измисленото име което им е казал и историята която си е съчинил ..
1
0
 
2
 
! Отговори
. преди 2 години
Така, така... Като не са си взели капитанското...