Лондон остава без транспорт заради стачка

Недоволството е заради инфлацията, която изяжда заплатите
19 авг 2022 12:51, Анисия Иванова
14
Лондон остава без транспорт заради стачка
Снимка: БГНЕС

Транспортната мрежа на Лондон ще спре работа днес, тъй като работниците в метрото и шофьорите на автобуси стачкуват заради заплащането и условията на труд. Това е поредната стачна вълна това лято, предизвикана от двуцифрената инфлация, която изяжда заплатите.

Очаква се сериозно прекъсване на всички линии на лондонското метро, надземните услуги в Лондон ще бъдат намалени и десетки автобусни маршрути в западната част на града няма да се движат нормално, съобщиха от правителствената агенция за транспорта в Лондон.

През юли е регистрирана най-високата инфлация от февруари 1982 г., тъй като нарастващите разходи за енергия в резултат на руската инвазия в Украйна засегнаха потребителите директно чрез битовите им сметки и косвено чрез нарастващите цени на храните, съобщи БНР.

Това доведе до противопоставяне между фирмите, които казват, че растящите разходи и спадащото търсене ограничават възможностите им за преговори, синдикатите, които казват, че работниците им не могат да си позволят да живеят, и правителството, което се притеснява, че големите увеличения на заплатите могат да подхранват инфлацията.

Работниците и в други британски индустрии също планират стачки или преминават към стачни действия. Сред тях са пристанищни работници, адвокати, учители, медицински сестри, пожарникари и сметосъбирачи, летищен и пощенски персонал.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този месец ще има ли нов милиард за Украйна? Тя нито е член на ЕС, нито е член на Нато, как решиха че трябва да се ангажират с нея?
11
0
 
7
 
! Отговори
А в България.. преди 1 година
Само в България група Не-умни и Не-красиви протестират, като настояват и изискват по-високи цени, по-екзотичен внос на газ с всички последствия от това. Искат скъпотия и замразено легло. Но не за себе си, разбира се. Лицемери и кариеристи.
10
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Раинар стачкуват всяка седмица, наземния персонал и той, хората взеха да го усещат на сухо
9
0
 
8
 
! Отговори
Ламята преди 1 година
Гледам сега, един руски латвиец казва,че при тях 1квт ток е стигнал 4 евро.Вика скоро ще станем клошари.Всички.
8
4
 
1
 
! Отговори
Iordan Ivanov преди 1 година
NArkomans на власт в Лондон са внедрили тежко вредни оръжия . Виждате на снимката 5G black death and cancer damage..Жалко за хубавия остров .ПРез 2018 и 20019 можеше д а се разхождам из Лондон часове наред без да ми облъчат дрехите с обемно електромагнитно поле..В БЪлгария за броени минути дрехите ставаха за пране заради електромагнитен смог
7
1
 
19
 
! Отговори
ами преди 1 година
Европа е като доброто старо куче със стопанин-скъперник. Господарят му(сащ) казва как,кога и срещу кого да лае и да не го допуска до дома на стопанина си и за награда вместо кокал...останки от вечеря....ако въобще ги има.Най-важното е на Путин да му е зле....как ....въпрос с повишена трудност....
6
0
 
17
 
! Отговори
зАз преди 1 година
Скоро и а.боригените у Резервата шъ го почувстват, Лятото лека-полека си отива, има-няма един месец! Да живее "промяната" на Киро Т. и Кокорчо П.а!
5
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сега сме още август и рептилите на острова скочиха. А като дойде декември ще е мор, като по време на чума.Хем студ,хем глад, хем пандемия невковид-22.Това за бедните.А за богатите рептилите ще има пирове(партита)по време на чума.И тогава изненада,един Сармат търси къде да се приземи.И на пролет,през март,ще настъпи спокойствие И тишина.Достоинството не зависи от силата а от почтеността.
4
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сега сме още август и рептилите на острова скочиха. А като дойде декември ще е мор, като по време на чума.Хем студ,хем глад, хем пандемия невковид-22.Това за бедните.А за богатите рептилите ще има пирове(партита)по време на чума.И тогава изненада,един Сарматтърси къде да се приземи.но И на пролет,през март,ще настъпи спокойствие и тишина.Достоинството не зависи от силата а от почтеността.
3
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
да дават заплатата си за украйна всеки месец
2
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
искаха извън ЕС, ето...
1
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В България ВСИЧКИ сме доволни, че сме евроинтегрирани и протестираме единствено за по-високи цени на газа! Факт!