Литекс допълни триумфа на българските отбори

Ловчанлии надиграха белгийския Генк с 1:0 като гост и станаха третия български отбор класирал се за груповата фаза на купата на УЕФА
30 сеп 2005 00:48,
Литекс допълни триумфа на българските отбори
Литекс стана третия български отбор в груповата фаза за купата на УЕФА Снимка: Булфото
Отборът  на Литекс стана третия български отбор записал победа с 1:0 и по този начин направи триумфа на българските отбори пълен. По-рано тази вечер  двата столични гранда Левски и ЦСКА  постигнаха победи като домакини със същият резултат.

Ловчанлии играха стабилно и сигурно през първото полувреме и не допуснаха Генк да поеме инициативата. Белгийците бяха принудени да пробват многобройни центрирания, но ръстовото превъзходство на нашите защитници и особенно двуметровият вратар Вутов, не позволиха да се стигне до опасности.

Литекс нанесе своят удар в 55 минута. Тогава след пробив на Михаил Венков и центриране по земята, се получи меле, най-съобразителен при което беше бразилеца Сандриньо. След откриването на резултата белгийците се стъписаха, което позволи на много добре придвижващите се футболисти на Литекс да направят няколко образцови контраатаки.  Централният  нападател на ЛИтекс  Миливое Новакович обаче скъса нервите на треньорското ръководство, като направи няколко фрапантни пропуска.

Така се наложи да треперим до последния съдийски сигнал. На два пъти имаше инфарктни положения в нашето наказателно поле. Първо в 82-та минута Бешия изтреля снаряд към Вутов, топката се удари във вътрешната страна на гредата и едва не мина по голлинията. Малко след това след ъглов удар и шут на белгийски играч, топката очевидно се удари в ръката на  Станислав Генчев. Съдията обаче прецени, че играта е неволна и не отсъди наказателен удар.

Така три български  отбора успяха да влезат в  груповата фаза на купата на УЕФА.  Единствено Локомотив Пловдив пропусна да се класира, като "смърфовете" бяха болезнено близо до успех отново с 1:0. Автогол 10 минути преди края обезкуражи Локо, а 7 минути след това Болтън взеха и победата след втори гол.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание