Протест в болниците

Медици в страната спряха работа за един час, искат адекватно финансиране на здравеопазването
21 яну 2008 10:36, Златко Желев
15
Протест в болниците
Снимка: Булфото

Медици спряха работа за един час, за да протестират за адекватно финансиране на здравеопазването
Едночасов протест се проведе в лечебните заведения в страната.

Лекари и медицински персонал спряха работа от 8 до 9 часа сутринта.

Решението за протеста беше взето от Българския лекарски съюз /БЛС/.

Медиците настояват за осигуряване на адекватно обществено финансиране на здравеопазването на базата на разработените от БЛС цени, разчети и бюджет, а и нормални условия и правила за работа.

Въпреки обявения протест обаче много здравни заведения съобщиха, че няма да се включат в него.
 

 


15
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
1
 
! Отговори
unpatiant patient преди 12 години
Кажете как гражданите извън системата 8на здравеопазването/ да подкрепят лекарите. Какво да направим? . И другите протестиращи - Учителите, пенсионерите, млекарите също са прави.
13
0
 
1
 
! Отговори
Бен Ладен преди 12 години
Ей Бен (адаш) ... на мен не са ми само пари в главата .... ами и това как да ти пръсна твойта *** кратуна :-)))))

P.S. Не се хаби да ми отговаряш повече няма да влезна в този форум ;-)
12
0
 
1
 
! Отговори
Dr_Doolittle преди 12 години
ИЗВАДКА ОТ БЮДЖЕТА НА НЗОК ЗА 2008 г
Приходи от глоби и санкции – 22.000 млн лева
Заплати и възнаграждения за персонала в НЗОК- 19.960 млн лева

ИЗВОДИ : Глобените лекари и здравни заведения дружно ще платят заплатите на чиновляците (не е печатна грешка) + 3 млн лева за кьорсофра

За справка глобите са за:
1 . ОПЛ X е издал рецепта на леля Гинка 1(един) ден преди да и дойде времето да получи рецепта с мизерната отстъпка от НЗОК.
2. ОПЛ Y e предписал 10 таблетки повече за изстрадалия месец на леля Гинка , в резултат на което е ощетил светостта на НЗОК.
3. ОПЛ Z е написал рецепта без да е прегледал неподвижния съпруг на леля Гинка, в желанието си да не го разкарва и да прави контакти с болни в коридора.
4. ОПЛ XX Е ДАЛ направление на пациент извън лимита определен от НЗОК
5. ОПЛ YY НЕ Е ДАЛ направление на пациент извън лимита определен от НЗОК
6. ОПЛ ZZ не е намерен в кабинета си при проверка (просто защото е на домашно посещение при болната леля Гинка)
7. ОПЛ XYZ е оспорвал глоби на НЗОК и за това трябва още веднъж да бъде глобен
...
и т н глобени общо 99.9% от практиките, защото ОПЛ е имал неблагоразумието да подпише *** договор с НЗОК за 72 стотинки/човек вместо да излезе на частния пазар за 15лв за преглед.
11
0
 
1
 
! Отговори
Dr_Doolittle преди 12 години
(продължение от т.9) кабинети , където се обслужва ззола. Депутанът ще ви изтрови душата на всички нива от ролевата игра , защото е много повратливо изчадие макар и коремоного (класификацията главоного не е удачна по рабираеми причини) и защото постоянно ще ви сервира нови неприятни промени в правилата на играта.
Всеки месец общопрактикуващите лекари наречени цинично договорни партньори стоят по средно 4 часа за да си предадат месечните отчети за свършена работа , очаквайки някаква служителка пикла операторка на ЕИМ имитираща работа да свърши с тегленето на MP тройки и чалга клипове чрез предоставената от данъкоплатеца служебна безплатна високоскоростна интернет мрежа на НЗОК.
КАКВО НЕ ЖЕЛАЕ НЗОК
1. НЕ ЖЕЛАЕ ОСТОЙНОСТЯВАНЕ НА ЛЕКАРСКИЯ ТРУД И ЗАПЛАЩАНЕ СПОРЕД ИЗВЪРШЕНАТА МЕДИЦИНСКА ДЕЙНОСТ , КАКТО И НА ИЗВЪНРЕДНИЯ ТРУД.
2. НЕ ЖЕЛАЕ ДА ПРИЗНАЕ,ЧЕ ЗАПЛАЩАНЕТО НА МЕДИЦИНСКИЯ ПЕРСОНАЛ В БЪЛГАРИЯ Е 30 ДО 50 ПЪТИ ПО-НИСКО ОТ ВСЯКА ДРУГА СТРАНА В ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ.
3. НЕ ЖЕЛАЕ ДА ПРИЗНАЕ ЧЕ 24-ЧАСОВИЯ ТРУД НА ЛЕКАРИТЕ Е НЕЗАКОНЕН ПО НЯКОЛКО ЗАКОНА В РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ И ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ.
4. НЕ ЖЕЛАЕ ДА ПРИЗНАЕ, ЧЕ НЕ СЕ ОТПУСКАТ ДОСТАТЪЧНО СРЕДСТВА ЗА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ И ПАЦИЕНТИТЕ ЩЕ ТРЯБВА ДА ДОПЛАЩАТ ЗА МНОГО ДЕЙНОСТИ.
5. НЕ ЖЕЛАЕ ПАЦИЕНТИТЕ ДА ПОЛУЧАВАТ ЛЕКАРСТВЕНИТЕ СИ СРЕДСТВА ДИРЕКТНО ОТ АПТЕКИТЕ С ПРОТОКОЛ ЗА 3 ИЛИ 6 МЕСЕЦА ВМЕСТО ДА ЧАКАТ ПРИ ЛИЧНИЯ ЛЕКАР ВСЕКИ МЕСЕЦ БЕЗ ОПЛАКВАНИЯ, КАТО ПО ТОЗИ НАЧИН ОГРАНИЧАВАТ ДОСТЪПА НА ДРУГИ БОЛНИ ДО ЛЕКАРИТЕ.
6. НЕ ЖЕЛАЕ ДА ОСИГУРИ СРЕДСТВА ЗА ИЗСЛЕДВАНИЯ И КОНСУЛТАЦИИ СПОРЕД МЕДИЦИНСКИ ПОКАЗАНИЯ, А НЕ ПО ЧИНОВНИЧЕСКА ПРЕЦЕНКА.
7. НЕ ЖЕЛАЕ ДА СЕ СБОГУВА С АДМИНИСТРАТИВНИЯ ПРОИЗВОЛ И МОНОПОЛИЗМА НАЛАГАЙКИ РАМКОВ ДОГОВОР ОЩЕТЯВАЩ И ЛЕКАРИ И ПАЦИЕНТИ.


ПОДКРЕПЕТЕ ЛИЧНИТЕ СИ ЛЕКАРИ В ТОЗИ ПРОТЕСТ
ЗАЩОТО ЛЕКУВАЩИТЕ СЕ В ПРАВИТЕЛСТВЕНА БОЛНИЦА УПРАВЛЯВАЩИ НЕ СЕ ИНТЕРЕСУВАТ ОТ ВАС
10
0
 
1
 
! Отговори
Вишничка преди 12 години
Къде е продължението на коментара ти ?
9
0
 
1
 
! Отговори
Dr_Doolittle преди 12 години
Системата на здравеопазване е всъщност система тип Гайдарски- Менгеле рожба на дружбата между социал-комунисти и национал-социалисти където профилактиката се състои в изчакване заболяванията и стреса да отнесат населението в газовите камери на НЗОК които се подклаждат от социалистическите методики на отпуснати направления и ‘стандарти’.
За Националната Здравно-Осигурителна Каса пациентът е ЗЗОЛ (спомнете си изчадията от ролевите игри – берсерк ,гном,трол, е там някъде е и ззолът който трябва да се изтреби с мишките на компютрите на НЗОК . ОПЛ пък са същества на които ултимативно е поставена задачата да направят експеримента възможен с цената на собственото си физическо и психическо изчерпване избягвайки щрапнелите и от двете страни .
В съшото време докато НЗОК постоянно натиска лекарите да правят икономии използвайки единствено атрибута от 17 век –стетоскопа , непрекъснато от съветския мегафон на НЗОК се носи бодро и оптимистично послание към ззола,че всичко му е позволено-може да ходи по колкото си иска и където ще при специалисти, да прави изследвания по своя преценка и диагнозите на ззола трябва да се прегърнат безрезервно от ОПЛ. Тук е мястото на електронното здавеопазване. То изглежда по следния начин
Влизате в сградата на социалистическата поликлиниика (ее-х спомени-и ) Заварвате само коридори (общината продаде кабинетите за офиси на перачески фирми) , а в коридора терминали с посочващи устройства (мишки ,трек-боли , -предстои конкурс за доставка) , чрез които посочвате оплакванията си (ама моля само здравословните оплаквания, това да не ви е профсъюзен митинг-отидете на другите терминали в НОИ например). След това пускате една псувня и апарата разбира по липсата на акцент че сте изстрадал български гражданин нелепо (окончателно и не подлежи на обжалване) останал в България надяващ се на к’во и ти не знаеш.
Докато се опитвате да оцелеете в тази ролева игра вашите скенери ще установят, че
всъщност другаря Гайдарски е транс-сексуална трансформация на другарката Мими Виткова в общата социалистическо- мутренска мутация. ДНК анализът показва
сходен генотип-отделните нуклеотиди са свързани със сърпове и чукове. Нещо повече взетата биопсия от мозъчната тъкан (макар и оскъдна ) показва наличие на архиподтип на вируса на Семашко-да, същия развил се при съветската система на здравеопазване , както и отделни бледи трепонеми с червена флуоресценция наследени от третичния сифилис на боса на нивото от ролевата игра- другаря Владимир Илич Ленин.
Основния материал обаче е глия,глия,глия и много малко неврони
В следващото ниво пак се сражавате срещу соца (митичния тъпоглав ***) който си поддържа непозволени ресурси като например правителствена болница която вие не може да ползвате , защото сте обикновен ззол . Нищо, че американския президент се преглежда и лекува в обикновена военноморска болница, родния депутан (не е печатна грешка) трябва да си намърда задника в луксозни болнични условия без да чака опашките пред обикновените
8
0
 
1
 
! Отговори
преди 12 години
номер 5
ти си една от малкото лекари които не прибират "комисионна"
от пациентите
ако искаш се съгласявай с мен
повечето от твоите колеги "смучат" здраво от хората в нужда си няма къде да се измъкнеш
а коментарите са именно срещу тези твои колеги не срещу всички лекари
7
0
 
1
 
! Отговори
redovi_pacient_na dr преди 12 години
Kakvo sa ti napravili na zadnika doktorite be, otkade taja zloba?
6
0
 
1
 
! Отговори
Иван (Жан) Колеж преди 12 години
СБЛ е конструиран по комунистически тертип. Сега искат да гушнат малките болници. Кехайов е престъпен печатар. Печели от всеки лист хартия. Сега неговата мафия (подкрепена от платени журналисти) искат да печелят още на гърба на простия български народ.
5
0
 
1
 
! Отговори
Александрова преди 12 години
Как може да има толкова злобни и глупави хора? Една лекарска заплата е около 350.00 лева. Лекар съм в болница със стаж от 21 години - основната ми заплата е 410 лв, имам клас-квалификация и още 1-2 графи и дотам. Чистата ми заплата без удръжки в болницата е толкова. Нито съм взимала рушвети, нито пари - нищо! На 2-3 месеца дават клинични пътеки, които са около 50-60 лева на месец. И с това приключват доходите ни. Защо мислите, че работим по 18-20 часа всеки ден и ходим на няколко места? Как се гледат двама студента? Да не мислите, че някой ни опрощава сметките за парно, телефон, енерго, вода? Как може пациентите да дават всеки ден по 3 лева за цигари, на две седмици по 20 лв за фризьор, а на няколко години един път им се налага да посетят лекар и нямат 2 лева за преглед ли? Като министерството на вътр.работи и на отбраната дадоха на полицията 13 и 14 заплата, на военните дават 20 заплати, а какво правят по цял ден? В крайна сметка спасяваме живота на хората, що не живеете без лекари? Засрамете се!
4
0
 
1
 
! Отговори
преди 12 години
лекарите си вземат достатъчно пари от здравната каса,достатъчно от таксата ,за които не ти дават никакъв документ,достатъчно ,за да ти обърнат внимание,достатъчно ,когато си в болница те карат да си купуваш лекарства и т. н...........
3
0
 
1
 
! Отговори
преди 12 години
myrzelih prost u4itel li... zemi se stegni lekarite za da stignat do tazi si dlajnost ot kade mi navat a? koi gi u4i na tva.... i ne i em 600 lv zaplata a minimalnata e 900 lv
2
0
 
1
 
! Отговори
преди 12 години
Лекарите и сестрите са хората ,които ДЕЙСТВИТЕЛНО заслужават най-големите заплати.. И е жалко ,че взимат по-малко дори от мързелив и прост учител.... Но да не забравяме ,че Лекаря освен малката си заплата, прибира доста солени пари за лечение от Болния... някой дори буквално изнудват страдалците... Не напразно Гайдарски си направи цяла клиника това не става с 600лв. запалта... Да не добавям и игрите в болниците... Как се купуват ненужни неща и лекарства срещу тлъсти комисьонни... Как се консултират мутри да лъжат в съда ,че са много болни.. Нищо ,болния е съден за побоища ,изнудвания ,опити за убийства и търговия с наркотици... Как ли е правил всички неща като е бил толкова "смърто" болен???
1
0
 
1
 
! Отговори
ben gazara преди 12 години
va6ta mamka mrasni izmekiari, *** gadni, samo pari sa vi v glavata, ne se vijdate 4e za ni6to ne stavate, da se zadavite i da puknete dano ot tezi pari DOKTORI - SVINE!!!