Правилното хранене не е достатъчно за борба със затлъстяването

При 80% от случаите диетите не дават никакъв резултат
7 апр 2008 10:16,

Правилното хранене не е достатъчно, за да предпази децата от затлъстяване. При 80% от случаите диетите не дават никакъв резултат.

Най-ефективният начин за борба с излишните килограми при тинейджърите е съчетанието от полезна храна, възпитание и квалифицирана помощ от психолог, смятат от Фондацията за предотвратяване на анорексията и булимията, базирана в Барселона.

От затлъстяване страдат около 16% от испанците под 14-годишна възраст, по данни на фондацията. В повечето случаи излишните килограми в тази възраст се свързват с проблеми от психологическо естество.

Например, става дума за ниско самочувствие, самоизтезание или ниска успеваемост в училище.

Експертите на фондацията са достигнали до извода, че малките испанчета с наднормено тегло не оценяват правилно собствените си възможности и изпитват чувство на непълноценност.

Всичко това, взето заедно, е „гарнирано“ с чести пристъпи на депресия. Специалистите алармират, че през последните години до 9% от децата са били обхванати от депресии.

Директорът на фондацията Ракел Линарес смята, че за борба с наднорменото тегло не са достатъчни само „физическите упражнения и правилното хранене“, а трябва да има и възпитателна и психологическа работа, предаде ИТАР-ТАСС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание