Кайсии за тънка талия

Здраво сърце и тонус...
18 юни 2012 15:39,
4
Кайсии за тънка талия
Снимка: Reuters

Кайсиите са полезни за отслабването и поддържането на здравословно тегло. В 100 г пресни плодове се съдържат само 50 калории. 

 
Кайсиите са богат източник на фибри, антиоксиданти, витамини и минерали. Коктейлът от полезни съставки помага за предотвратяване развитието на рак, намаляване нивото на „лошия” LDL холестерол и понижаване на риска от сърдечносъдови заболявания. 
 
Плодовете са отличен източник на витамин А и каротини. Със 100 г пресни плодове си набавяме 64% от ежедневните ни нужди от витамина, изчисляват експерти. 
 
Витамин А има антиоксидантни свойства и е от съществено значение за зрението, участва в състава на зрителния пурпур, образуването на кожата и лигавиците. 
 
Според изследване, публикувано в Archives of Ophthalmology, всекидневната консумация на три или повече кайсии понижава риска от макулна дегенерация. Състоянието е сред основните причини за загуба на зрението при възрастни.
 
Проучвания показват, че консумацията на плодове, богати на естествени каротини, защитава организма от рак на белите дробове.
 
Кайсиите съдържат витамин C, друг естествен антиоксидант. Витаминът е полезен за укрепването и поддържането на имунитета и предпазва от вредното действие на свободните радикали.
 
Вкусните плодове са добър източник и на минералите желязо, цинк, маниган, калций и калий, който помага за регулиране на сърдечната честота и артериалното налягане.
 
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
От днес минавам само на кайсии, дано не им вдигнат цената като на ягодите и черешите!
2
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Пропуснали са да споменат, че като се хапнат стабилно кайсийки се стимулират едни изходни операции и човек добре продухва дюзата:)
1
1
 
3
 
! Отговори
marto преди 11 години
e zahar polezna za taliata, tova ne go biah chuval... obiknovenno se govori za zdrave i plodove, ama otslabvane (bez komentar)