Как да се възстановим бързо след боледуване?

Киселото мляко и чесънът са задължителни "лекове"
20 фев 2014 08:38, Румяна Тасева
2
Как да се възстановим бързо след боледуване?
Източник: Reuters

За да се възстанови напълно организмът след боледуване, дори грип и елементарна простуда, е необходимо да минат шест месеца. Истината е, че при боледуване се нарушават множество фини механизми в организма ни и на него му е необходимо време, за да поправи тези нарушения. За да е пълен процесът на възстановяване, през този период от време трябва да се стремим да даваме максималното, от което се нуждае организмът – да не го излагаме на болестни причинители, да му даваме достатъчно време за сън, да не допускаме изтощение – физическо и невропсихическо, като за целта редуваме разумни периоди на работа и почивка, се пазим от излагането на силно неблагоприятни външни фактори като премръзване или прекомерно излагане на слънце и му осигуряваме балансиран прием на храна.

При боледуване и в периода на възстановяване трябва да се пазим от стрес, тъй като той подрива защитните сили и това тяхно пренасочване дава поле за изява на патологичните микроорганизми. Целесъобразно е да добавите още един час към обичайната ви продължителност на съня.

Няма по-добър лек за отслабения имунитет и настроение в този период от слънчевите лъчи. Не прекомерното, а премерено излагане на слънце, каквото може да бъде при разходката през ранна пролет, може да има само благоприятен за тялото ефект. Това допринася за синтеза на витамин D от организма, който е особено необходим на имунната система и доброто разположение на духа.

Останалите съвети можете да прочетете в Puls.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
0
 
! Отговори
Avi преди 10 години
Ха-ха-ха,само не мляко,никакво мляко,
1
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Киселото мляко и чесънът са задължителни "лекове" "Сега знам защо рядко боледувам :)))