Счупване на пенис – как се случва?

И какви са последствията?
21 яну 2017 23:00, Eкип на Puls.bg
12
Счупване на пенис – как се случва?
Източник: Reuters, архив

Не – фрактурата на пениса не е шеговит термин и както всяко друго счупване може да бъде животозастрашаващо.

Кога може да се случи? Фрактурата на половия член може да настъпи само по време на ерекция. При полова възбуда, пещеристите тела на органа (corpus cavernosum) се изпълват с кръв, което води до уголемяването му. Тези тела са покрити от т.нар. бяло покривало - tunica albuginea. При нарастване на пениса това покривало се разтяга, за да покрие пещеристите тела, както на дължина, така и на ширина – това води до неговото изтъняване.

В това изтъняло състояние, при твърде силен натиск или натиск под голям ъгъл покривалото може да се разкъса, което да доведе до вътрешен кръвоизлив. Разкъсването обикновено е в основата на пениса и е изключително болезнено – пострадалият може дори да изпадне в опасно за живота шоково състояние или да загуби съзнание от болката.

Макар в пениса да няма кости, лекарите наричат тази травма фрактура или счупване. Често травмата е съпроводена с доловим звук, като от шумно пукане на пръсти. Последва бързо подуване на засегнатото място, а цветът на околните тъкани може да придобие силен лилав оттенък. Ерекцията обикновено отшумява бързо и настъпва агонизираща болка, често съпроводена от невъзможност за уриниране.

Кои са най-застрашени от състоянието може да научите на Puls.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
1
 
! Отговори
разноглед преди 7 години
По време на таковане с яка мадама дали ще се счупи
3
4
 
3
 
! Отговори
Жертва преди 7 години
Събуждам се една сутрин и гледам , че закъснявам за работа. На всичкото отгоре, за зла врага бях с жестока сутрешна ерекция. Притиснат от времето, грабнах един панталон, обух го и почнах да натъпквам члена, да влезе и той. И тогава се чу "прааас" и замириса на счупен
2
9
 
6
 
! Отговори
Надя Николова преди 7 години
На Знайко му е счупен значи :-)
1
12
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Hem super gordey se to bg pederungela tova znae samo