Как да накараме косата да расте бързо?

Не ползвайте ежедневен шампоан
4
Как да накараме косата да расте бързо?
Снимка: Reuters

Мечтата на всяка жена е косата ѝ да расте колкото се може по-бързо. Как да ускорим растежа на косъма?

1. Подстригвайте често краищата.

Не се плашете, че честото подстригване ще накара косата ви да си стои на една и съща дължина. Колкото повече режете краищата ѝ, толкова повече я стимулирате да расте. Така с всяко следващо подстригване косъмът надскача дължината си.

2. Въздръжте се от желанието си да сте блондинка.

Русото е секси, шик и винаги актуално, но за съжаление – вредно за косата. Ако искате косъмът да расте бързо и здравословно, въздържайте се от изтощаващите руси тонове.

3. Всяка вечер разпределяйте естествените масла по косата.

Косата се омазнява благодарение на собствените си масла. Те я предпазват от изтощение и стимулират растежа. Ето защо е важно всяка вечер да разресвате косата си, за да разпределите маслата надолу по дължината на косъма.

4. Поддържайте скалпа здрав.

От голяма важност за бързия растеж на косата е здравето на скалпа. Предпазвайте го от пърхот, раздразнения, себорея, наранявания, прекалена сухота. Избягвайте да го третирате с химикали, особено агресивни като тези за дълготрайно къдрене. Колкото по-здрава е кожата на скалпа, толкова по-бързо расте косата.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Скоро си закупих Кройтерхоф (Krauterhof) - немски шампоан - с кофеин активатор за коса - против косопад и за заздравяване, стимулиране на скалпа и растеж на косата, предпазва от UV лъчи - и за мъже, и за жени, за всеки тип коса - 250 мл. - за 10 лв (но може да го намерите и за 12-13 лв. в зависимост от ценовата политика на съответната аптека). Засега съм много доволна. Косата изглежда здрава, жизнена, с обем, с блясък... Потърсете в аптеките, няма да съжалявате! :)
3
1
 
0
 
! Отговори
цитат+ преди 6 години
Косата се омазнява от собствените си масла: зехтин, жожоба, палмово, слънчогледово и кравешко. Е, кой каквото си произвежда там.
2
1
 
2
 
! Отговори
Д преди 6 години
всичко е до ген
1
2
 
3
 
! Отговори
Игрива снаха преди 6 години
Караш се със свекървата, тя ти дърпа косите - и готово. Екологично чисто