Защо микроминералът бор е важен за здравето?

Подобрява синтеза на естроген
11 дек 2017 08:36, Михаела Лазарова
2
Защо микроминералът бор е важен за здравето?
Снимка: pexels

За да бъдем в добро здраве, ние се нуждаем от достатъчно количество витамини и минерали. Рядко се споменава за микроминерала бор, а той играе важна роля в различни процеси в човешкото тяло. Вижте няколко добри примера, както и откъде да си го набавите.

Намалява риска от артрит

С напредването на възрастта, костната плътност намалява, което увеличава риска от появата на артрит, остеопороза, травми. Ролята на микроминерала бор в запазване здравето на костите е, че той спомага за по-доброто усвояване на калция. Двата важни хранителни елемента работят в унисон за укрепване на костната система.
Също така борът помага и в метаболизирането на други минерали, които участват в развитието на костите, като магнезий и мед. Освен това помага и за регулирането на мъжките и женските полови хормони, което също е свързано с цялостното здраве на костите.

Подобрява синтеза на естроген

Приемът на бор може да подобри синтеза на естроген при жени в менопауза и може да подобри либидото. Той повишава нивото на естествените полови хормони в организма, като по този начин намалява нуждата от хормонозаместителна терапия или други фармацевтични решения.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ееех неграмотно простолюдие. Какъв минерал бре Михаелче? Борът е химичен елемент, който се съдържа в някои минерали. Много сте зле в тоя ***. Прав е 1.
1
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе заслужавате некой да ви посади бор в задния двор.