Навици, които увеличават риска от зараза

Гризането на ноктите е единият от тях
4
Навици, които увеличават риска от зараза
Снимка: Istock

Риск от заразяване с каквато и да е инфекция винаги е съществувал. Сега обаче във време, в което цялото човечество на земята се бори с новия коронавирус COVID-19, някои вредни несъзнателни навици, които имаме, могат да се окажат изключително опасни от заразяване с този вирус.

Повечето от нас имат точно такива несъзнателни навици, които носят повишен риск от заразяване и които могат да се окажат по-опасни за здравето, отколкото предполагаме. Кои са тези навици, които е най-добре да изкореним още сега?

Гризане на ноктите

Никога досега не е било толкова важно да спрете да слагате пръстите в устата си, колкото в условията на коронавирусна пандемия. Гризането на ноктите обикновено е компулсия, която хората под нейно влияние не могат да контролират. Те ядат ноктите си, дори когато ръцете им са мръсни, а това е най-големият рисков фактор за заразяване с коронавирус, а и не само с него.

Изстискване на пъпки

Стискането на черните точки също е опасно и не трябва да се прави по време на пандемия, защото не само че докосвате лицето си, но и разранявате кожата на лицето. Тя е най-уязвима към вирусните частици и през разранените участъци те могат да навлязат необезпокоявано в организма ви. Не го правете.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още по темата: бактериизаразиCOVID-19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Слушане на Боно и черната униформа увеличава риска от бедност и глупост.
2
0
 
7
 
! Отговори
Ванката преди 4 години
А ноктите на краката може ли да си гризем?
1
1
 
6
 
! Отговори
ПорЦелан преди 4 години
Не бива да се гризат ноктите на друг човек!