Чести грешки в приготвянето на закуската

Винаги избирате обезмаслено мляко
25 апр 2020 21:00, Михаела Лазарова
7
Чести грешки в приготвянето на закуската
Снимка: Istock

Закуската е най-важното хранене за деня. Тя трябва да е питателна, полезна, да дава здравословен старт на деня и най-вече да осигурява необходимите хранителни вещества, от които организмът се нуждае.

Много хора правят грешката да не закусват. Пропускането на закуската е грешка, която може да причини редица здравословни проблеми в дългосрочен план. Други хора предпочитат да заложат на здравословната закуска, за да контролират теглото си, кръвната си захар, общото си здравословно състояние.

Но и в здравословните закуски могат да се допускат грешки. Ето кои са те, за да ги избягвате.

Чакате твърде дълго до закуската

Ако изчаквате твърде дълго до закуската, организмът прегладнява. Дори да не чувствате глад, тялото има нужда от полезни хранителни вещества, за да поддържа метаболизма. Навременната закуска ще ви помогне да се предпазите и от резки прегладнявания и през остатъка от деня. Закусвайте не по-късно от час след ставането от сън.

Ядете на крак

Ако сте се запасили с протеинови барчета или такива с овесени ядки, които да ядете на крак напът за работа, трябва да знаете, че това е грешка. Хапването нещо набързо е хазартна игра с метаболизма, още повече, че в тези готови барчета има добавени захари, които предизвикват резки скокове в кръвната захар.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
4
 
! Отговори
1 преди 3 години
До ShshsПомня, че баба ми си правеше попара от хляб, сирене и червено вино. Цяла зима няма студ, зачервена и все усмихната!
5
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Класика бяха , пържени филии и мързелива баница, проблемът е че последните 20 години затвориха всички фурни и хляба който е по щандовете е жива отрова .
4
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А дедо ми ядеше на закуска кокали и варена сланина с четината.
3
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дядо ми на закуска ядеше попара със свинска мас или овча лой и овче сирене.
2
1
 
10
 
! Отговори
147 преди 3 години
Майка ми, родена 1923, минала през задължителни курсове за домакини и съпруги, както всички млади момичета тогава, правеше за закуска мекици и палачинки, които ние с брат ми обичахме.А по-големият брат на баща ми, 20 години по-стар от татко, доживя до 95 без доктори и каквито и да са лекарства. И да не забравя да добавя,такива п-р0ст0тии като хороскопи и тем подобни ги нямаше.
1
1
 
11
 
! Отговори
Shshs преди 3 години
Този 21ви век само глупости. Прабаба, прадядо , баба и дядо не са прочели и една статия за здравословна хранене ядяха юфка и попара, пържени филии и бухти, работеха без да се оплакват, без да си гледат заплатите, бяха винаги усмихнати и обработваха Земята по цяла година в продължение на по 90 години. А сега хората умират на по 40 от инфаркти и продължават да търсят тайната на дълголетието пушейки по 3 стека цигари на месец, четейки фермани за здравословно хранене. Еволюция, ама само наужким. ;}