5 причини за поява на внезапен необясним плач

Силната преумора е една от тях
30 юли 2020 23:00, Михаела Лазарова
8
5 причини за поява на внезапен необясним плач
Снимка: Istock

Когато имате очевидна причина да плачете, плачът не е смущаващ и неочакван. Той е нормално следствие от емоционалното ви състояние в момента. Понякога обаче плач избухва и без видима причина. Когато тези епизоди на лабилност започнат да се повтарят и да стават все по-необясними и внезапни, тогава няма как да не се запитате откъде идва този плач. Нормално ли е? Какво може да ви има?

Ето няколко причини за поява на внезапен необясним плач.

Хормони

В дните около цикъла ви хормоните бушуват. Нивата на естроген и прогестерон се изменят непрекъснато през целия месец, около идването на цикъла те са във фаза, която най-силно засяга емоциите. Чувствате се стресирани, разтревожени, лесно се обиждате от всяка дума, приемате всичко навътре. Лесно се избухва в плач от най-малкото нещо в такива моменти. Тези епизоди могат да се влошат допълнително, ако цикълът ви е тежък и имате трудно поносим предменструален синдром, придружен с редица симптоми, които ви изнервят допълнително.

Депресия

Хората, изпаднали в депресия по някаква причина, невинаги осъзнават състоянието си. Много често използваме депресията като нарицателно за лошо настроение, а това състояние не е толкова просто. То се характеризира със потискане на центрове на щастието в мозъка, както и секретирането на хормони на щастието. Ако сте в депресия без да го осъзнавате, възможно е на нея да се дължат внезапните ви изблици на плач.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg


8
Още по темата: депресияхормониплач
Още от Ако щете - вярвайте
Кои храни са подходящи за лятната ви диета?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
когато слушам премиера ни - внезапно ми се плачи !
когато гледам Тити как плачи ми става смешн
3
1
 
3
 
! Отговори
Съчувстващ преди 1 седмица
Т И Т И
2
0
 
5
 
! Отговори
6 преди 1 седмица
Внезапен шамар когато кажеш-напишеш някаква миризлива глупотевина.
1
1
 
5
 
! Отговори
Лигач преди 1 седмица
Дрън - дрън...
хем необясним, хем обяснен. Лиготии...