5 причини за поява на внезапен необясним плач

Силната преумора е една от тях
30 юли 2020 23:00, Михаела Лазарова
8
5 причини за поява на внезапен необясним плач
Снимка: Istock

Когато имате очевидна причина да плачете, плачът не е смущаващ и неочакван. Той е нормално следствие от емоционалното ви състояние в момента. Понякога обаче плач избухва и без видима причина. Когато тези епизоди на лабилност започнат да се повтарят и да стават все по-необясними и внезапни, тогава няма как да не се запитате откъде идва този плач. Нормално ли е? Какво може да ви има?

Ето няколко причини за поява на внезапен необясним плач.

Хормони

В дните около цикъла ви хормоните бушуват. Нивата на естроген и прогестерон се изменят непрекъснато през целия месец, около идването на цикъла те са във фаза, която най-силно засяга емоциите. Чувствате се стресирани, разтревожени, лесно се обиждате от всяка дума, приемате всичко навътре. Лесно се избухва в плач от най-малкото нещо в такива моменти. Тези епизоди могат да се влошат допълнително, ако цикълът ви е тежък и имате трудно поносим предменструален синдром, придружен с редица симптоми, които ви изнервят допълнително.

Депресия

Хората, изпаднали в депресия по някаква причина, невинаги осъзнават състоянието си. Много често използваме депресията като нарицателно за лошо настроение, а това състояние не е толкова просто. То се характеризира със потискане на центрове на щастието в мозъка, както и секретирането на хормони на щастието. Ако сте в депресия без да го осъзнавате, възможно е на нея да се дължат внезапните ви изблици на плач.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още по темата: депресияхормониплач
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
когато слушам премиера ни - внезапно ми се плачи !когато гледам Тити как плачи ми става смешн
2
0
 
6
 
! Отговори
6 преди 3 години
Внезапен шамар когато кажеш-напишеш някаква миризлива глупотевина.
1
1
 
6
 
! Отговори
Лигач преди 3 години
Дрън - дрън... хем необясним, хем обяснен. Лиготии...