Изкуственият интелект в здравеопазването – фокус на днешното издание на Tech of Tomorrow

Онлайн изданието може да гледате на живо от 14:15 часа в сайта на Investor.bg и социалните мрежи на медията
3
Изкуственият интелект в здравеопазването – фокус на днешното издание на Tech of Tomorrow

Как изкуственият интелект променя здравеопазването и фармацевтичния сектор са акценти в новото онлайн студио на Tech of Tomorrow, което ще се проведе днес, от 14:15 часа и ще се излъчи на живо в сайта на Investor.bg.

Това е второто онлайн издание на Tech of Tomorrow, което ще даде отговор на въпросите дали скоро роботи ще заменят здравните служители и възможно ли е телемедицината да направи здравеопазването по-ефективно?

Във втората дискусия участие ще вземе д-р Тамаш Бабел - експерт по здравеопазване, мениджър за медицински и пазарен достъп към Европейския институт за иновации и технологии. Д-р Бабел се занимава с разработване на продукти, оценка на инвестиции, консултантски проекти за оценка на здравни технологии. През април той беше ментор и член на журито на най-големия хакатон в Унгария, чиято цел бе да подкрепи водещи професионалисти, организации, общности и образователни институции в разработване на решения за справяне с последствията от коронавируса.

За навлизането на онлайн здравеопазването и ролята на дигитализацията във фармацевтичния сектор ще говори Зоя Паунова - главен изпълнителен директор на фармацевтичната компания АстраЗенека България. Участие ще вземат още Андрей Марков, зам.-председател на Българска болнична асоциация и главният изпълнителен директор на Сирма Груп Холдинг Цветан Алексиев. Наскоро компанията на Алексиев представи ново мобилно приложение, което наподобява медицински картон на бъдещето и позволява на потребителя да записва свои витални параметри като температура, пулс, кръвно налягане, ниво на кислород в кръвта и т.н. и да ги споделя с лекар, за да получи онлайн консултация.

Кои са новите технологии в здравния сектор – гледайте на живо на 7 октомври, от 14:15 часа, на Investor.bg и в социалните мрежи на медията. Модератор на онлайн дискусията ще бъде главният редактор на Investor.bg и автор и водещ на технологичното предаване UpDate по Bloomberg TV Bulgaria Бойчо Попов.

За да проследите интересните дискусии и да получите повече информация за темите и участниците в Tech of Tomorrow, може да се регистрирате на https://tech.investor.bg/

Oнлайн изданията на Tech of Tomorrow се провеждат с подкрепата на Allterco Robotics, Shell, Schneider Electric Bulgaria, Sirma, eMAG, Telelink Business Services, Atos, Select Asset Management, Industrial Holding Bulgaria.

Медийни партньори са Bloomberg TV Bulgaria, Dnes.bg, Money.bg, „Мениджър“, Kaldata.bg, Hicomm.bg, Webcafe.bg, Dev.bg и Tech Tips Media.


3
Още от Ако щете - вярвайте
Хапвайте питая за здраво сърце и при диабет
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Скоро ще продават чорапи с изкуствен интелект както са я подкарали.
2
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Поредното нищосъбиране за нищоговорене и нищоправене, но се харчат едни пари по едно направление.
1
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Тцъ тцъ тцъ...откак са измислили компютърите и ги вързаа в нетя преди триесе години още не сме се научили да ги използваме и да направим свястна база данни без хиляди тонове хартия, където да се съхраняват всякакви данни ама ся вече велико мОбилно приложение което било връхтъ на света и светлото бъдищи. Да оставим останалите глупости как роботи ще заменят медицинския персонал. Една безаварийна безпилотна кола не могат камо ли робот да общува с баба Гицка и да я разбере.