10 грижи за по-малко стрии

Зехтинът има свойството да възстановява увредените тъкани
9
10 грижи за по-малко стрии
Снимка: Istock

Стриите са един от най-неприятните проблеми, които могат да засегнат кожата. Появяват се по различни причини – промени в теглото, хормонални смущения, бременност, поради генетични особености на кожата. Могат да засегнат различни части на тялото, най-вече бедрата, дупето, кръста, корема, гърдите, ръцете.

Обикновено се появяват като по-бели и нежни линии по кожата, но могат и да са в червено-лилав цвят. Не се повлияват от слънцето, както здравата кожа с ненарушена структура, а остават с по-бял цвят и са все така видими. Това може да е наистина смущаващо за много хора и може да понижи самочувствието им.

Как да направите стриите по-малко видими с помощта на домашни средства?

1. Арганово масло

Аргановото масло е богато на витамин Е, който повишава еластичността на кожата. Втриването на арганово масло в зоните със стрии или в зоните, в които потенциално могат да се появят, намалява видимостта им. Редовно правете масажи с арганово масло сутрин и вечер в зоните със стрии.

2. Лимонов сок

Лимоновият сок е известен с избелващите си свойства. Той прояснява тена на кожата, стимулира обновлението на клетките и заличава несъвършенствата. Дължи тези свойства на лимонената киселина и витамин С в състава си, които имат мощен антиоксидантен и избелващ ефект. Втривайте пресен лимонов сок два пъти на ден в засегнатите от стрии зони.

3. Яйчен белтък

Белтъците на яйцата са с много високо съдържание на протеини и аминокиселини. Те са суперхрана за кожата. Редовното прилагане на яйчен белтък върху кожата повишава еластичността ѝ и подпомага заличаването на стриите или поне намалява видимостта им, като същевременно стяга кожата.

4. Сок от картофи

Картофите са много богати на нишесте и ензими. В комбинация те имат свойството да проясняват тена, да изсветляват кожата и да влияят върху пигментните петна и стриите. Прилагайте редовно пресен сок от картофи върху стриите с кръгови движения сутрин и вечер.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
3
 
! Отговори
Народна медицина преди 1 година
Старите хора казват, че магарешкото мляко помага.
2
0
 
0
 
! Отговори
Дригеристка преди 1 година
Крем с щраусова мас.Или само мас да си правите по ваша рецепта или направено направо на крем, който е в удобна опаковка има и други добавки.И двете ги има в българска ферма за щрауси търсете в нета адреса.Това помага най много лесно ,заличава стрий все едно кожата се регенерира.Вероятно от главната съставка щраусовата мас.Струва около 25 лева крема и е стандартна опаковка като за мляко за тяло.Мирише страхотно.
1
0
 
7
 
! Отговори
ГРАД КОЗЛОДУЙ преди 1 година
БЛАГОДАРЯ много ПОЛЕЗНА статия