4 погрешни схващания, свързани с отслабването

Които ви пречат да постигнете целта си
13 сеп 2023 16:00, Михаела Лазарова
17
4 погрешни схващания, свързани с отслабването
Снимка: Istock

Отслабването и изгарянето на мазнини не е лека задача и всеки, който се е заел с нея, знае това. Да намалите теглото си и да го задържите може да отнеме месеци, дори години, а всяко кривване от пътя може да ви коства усилията, прекарани в хранителен режим и тренировки да отидат напразно.

Когато се опитвате да отслабнете, вероятно се сблъсквате с всякакви хитрини и съвети, на които се доверявате, за да постигнете мечтаната фигура по-бързо и лесно без усилия.

За да успеете да отслабнете и да задържите теглото си е важно да не се доверявате на някои погрешни схващания за топенето на мазнините.

Кои са погрешните схващания, свързани с отслабването, които ви пречат да постигнете целта си?

Трябва да спрете въглехидратите изцяло

Едно от погрешните схващания за отслабването е, че въглехидратите са ваш най-голям враг и трябва да ги спрете изцяло, за да отслабнете. Това съвсем не е така. Ако сте включили тренировки в ежедневието си, за да редуцирате излишното тегло, въглехидратите ще ви помогнат да изградите мускулна маса.

Въглехидратите наред с протеините имат свойството да изграждат и развиват мускулната тъкан, като дават много енергия. Затова не трябва да ги спирате изцяло, а трябва по-скоро да премахнете добавените захари от храненето.

Включете повече плодове, зеленчуци, фибри, пълнозърнести храни, които ще ви помогнат да изградите мускулите си. А колкото повече мускулна маса имате, толкова повече калории ще изгаряте.

Не трябва да ядете мазнини

Още едно погрешно схващане за отслабването е, че за да отслабнете, не трябва да ядете мазнини. Това важи само и единствено за наситените вредни мазнини, трансмазнините, хидрогенираните и преработени мазнини.

Можете да изгаряте мазнини само в някои зони на тялото

Всяка жена има места, на които не иска да вижда мазнини. Някои жени трупат мазнини по бедрата, други по корема, дупето. Вероятно, когато искате да отслабнете, се фокусирате именно върху зоните, които не харесвате.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До баба Пена Ама не я вкарвай, яж я. То затова си все гладна. Щото не ползваш храната по предназначение.
11
1
 
1
 
! Отговори
баба Пена преди 7 месеца
ам така де, отивам да вкарам една баничка с боза, че защо не и две
10
5
 
4
 
! Отговори
баба Пена преди 7 месеца
Пием олио направо от бутилката - гъл гъл, няма тънко място по тялото, навсякъде здрави тлъстини, . На плажа вместо бански обличаме направо чадъра, той по ни е по мярка. Така че - ядене му е майката, по скоро здраво и мощно плюскане. Тея с правилното хранене не ни ги показвайте, знаем 10тина дето си заминаха млади, а уж здавословни живееха
9
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Ох, тея милите изнежени диетки - Ти му казваш какво да прави, то рефтуни като 5 годшни "не могаа, не могаааа" ...
8
4
 
1
 
! Отговори
баба Пена преди 7 месеца
Като пуснем тв-то гледаме само парламентарен контрол и видим ли спорт гледаме да превъртим канала че то кой се занимава с такива неща - спорт, звучи просто ужастно, друго си е поничка с крем, бачника със синьо сирене, мусака с многоо олио, дюнер с пилешко и хормони
7
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До баба Пена - Сефте я чувам тая глупсот, но продължавай да ни забавляваш...
6
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
бабо, това е по-евтинкото
5
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
"Ако сте включили тренировки в ежедневието си, за да редуцирате излишното тегло, въглехидратите ще ви помогнат да изградите мускулна маса." - Изобщо не е отпитмално. Вместо да смъкнеш 8-9 кила на месец, ще смъкнеш 2 и ще качиш 300 грама мускул и то с повече зор.
4
3
 
7
 
! Отговори
баба Пена преди 7 месеца
После се чудим че кръвното ни е 200, холестерола на макс, кръвната захар е 12, обаче си мислим че сме слабички но дойде ли вечерта се пръсваме да ядем чипс, банички с боза та чак олиото капе по пода....
3
2
 
15
 
! Отговори
баба Пена преди 7 месеца
Дебели сме защото:1.Плюскаме здраво2.Ядем мазно3.По цял ден седим на стола и не мърдаме4.Вървим най много по 100 крачки на ден - до колата и обратно5.Мързи ни две не виждаме6.Ядем чипсове и всякаквисолени мазнотии
2
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Ей сега Тагаренко като ни вкара във войната всички ще отслабнем.
1
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
:)