5 етерични масла срещу подпухнали очи

За повече красота
29 сеп 2023 23:00, Михаела Лазарова
8
5 етерични масла срещу подпухнали очи
Снимка: Istock

Ако се събуждате сутрин и първото нещо, което виждате в огледалото са подпухналите ви очи, определено гледката не е красива. Никоя жена не иска да има подути очи, торбички под тях, тъмни кръгове около клепачите и под тях.

За да се справите с подпухналите очи, можете да се обърнете към природата. Етеричните масла имат прекрасни свойства в потискането на този проблем. Някои от тях имат завидни качества в намаляването на подутините около и под очите, тъмните кръгове, уморения вид на кожата в тази зона.

Кои са най-добрите етерични масла срещу подпухнали очи?

Масло от евкалипт

Етеричното масло от евкалипт има прекрасен охлаждащ ефект, който отпуска и успокоява кожата. Неговата способност да отвежда излишната задържана течност в кожата около очите намалява подпухналостта и връща свежия вид на тънката и крехка кожа в тази зона.

Маслото от евкалипт има противовъзпалителни свойства, които допълнително намаляват подуването около очите.

Розово масло

Етеричното масло от рози има превъзходни качества в намаляване подпухването на клепачите. То успокоява възпаленията, хидратира в голяма дълбочина, подхранва и съдейства за премахване на тъмните кръгове.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Недоспиване поради тормоз. Изчистете лошите мисли, общувайте с хора, които ви обичат и харесват. Ако е необходимо те ще ви се любуват до сутринта
2
4
 
3
 
! Отговори
Елементарно Уотсън преди 6 месеца
Ако сутринта е с подути очи, торбички под тях, тъмни кръгове около клепачите, значи е имало домашно насилиe при интимната връзка.
1
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Приятни сънища!