Трикове за бързо сваляне на мазнините

Консумирайте повече зелен чай
12 фев 2024 17:45, Михаела Лазарова
17
Трикове за бързо сваляне на мазнините
Снимка: Istock

Ако преди време сте се опитвали да отслабвате, може би сте постигали това доста лесно. С времето, за съжаление, битката с килограмите става все по-ожесточена. Сигурно оставате с впечатлението, че постигането на идеалната фигура е доста сложно математическо уравнение. Всъщност, това, което наистина желаете е да загубите мазнини, а не мускули. Ето и няколко съвета как да го направите:

Следете нивата на витамин D

Изчислено е, че около 40% от възрастните хора имат дефицит на витамин D, а за хората с наднормено тегло или затлъстяване е по-вероятно да имат дори по-ниски нива на този толкова важен витамин.

Витамин D поддържа костите здрави и предпазва от диабет, но също така помага и за подобряване на мускулната сила. Дефицитът му е свързан с лошо мускулно здраве, особено при по-възрастните хора.

* Преди да прибегнете към употребата на хранителни добавки, винаги се консултирайте с вашия лекуващ лекар.

Поддържайте умерен калориен дефицит

Трябва да знаете, че бързите диети често пъти могат да доведат до загуба на мускулна маса. Това е твърде екстремно за тялото ви и по този начин вие няма да му дадете достатъчно хранителни вещества, за да може да се излекува и възстанови. Ако искате да постигнете здравословно отслабване, започнете с умерен калориен дефицит от само 500 калории – това е точното число, за да предизвикате загуба на мазнини, без да жертвате размера на мускулите си.

Проследявайте напредъка си на всеки няколко седмици, като измервате процента телесни мазнини, мерете обиколките и си правете снимки, за да сте сигурни, че се движите в правилната посока.

Движете се повече

Ако искате да загубите мазнини, обърнете внимание на движението като цяло. Седенето на стол или лежането могат действително да ускорят производството на мазнини от тялото ви. Това са данни от изследване, публикувано в American Journal of Physiology-Cell Physiology. Според изследователите, когато се излежавате на диван или седите на стол за продължителни периоди от време, упражнявате сили върху клетките си, което ги кара да се разтягат и в крайна сметка това може да увеличи производството на мазнини.  

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още по темата: диетакалориивитамин D
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
4
 
! Отговори
Трифон преди 2 месеца
Знам че никой не го интересува, но откакто спрях захарта на 99% се чувствам много по енергичен. Обаче тигре и тигрите си боледуват но умират млади освен ако не ядат зобени магарета в зоопарка
13
0
 
3
 
! Отговори
Захарта убива преди 2 месеца
11, това е така, защото инсулиновата резистентност е натрупвана с дълго време. Ако спрете рафинираните въглехидрати и рафинираните мазнини, ще се оправи, но ЩЕ вземе време. Докторите лекуват диабет с повече инсулин. Диабета е резултат на прекалено много инсулин, който панкреаса произвежда за да се бори с проблема. Как гасиш огън с повече бензин? За това метформина не помага за да се излекува диабета, а само помага на симптомите. Интермитент постене помага МНОГО на това състояние.
12
1
 
4
 
! Отговори
Захарта убива преди 2 месеца
10, тигрите не ядат рафинирани храни, не ядат МакДоналдс и Събуей, ядат само прясно месо. И за ужас на фуудмафията, не се разболяват от атеросклероза, нямат рак, инфаркти и инсулти, нямат диабет и висок холестерол. Единствените животински видове, при които се срещат тези проблеми са....хората...И...техните домашни любимци разбира се, понеже ядат същите рафинирани въглехидрати и мазнини. Има резон, нали?
11
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Аз съм с инсулинова резистентност и не мога да сваля килограми
10
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Напълняват само мъжете с ниски нива на тестостерон. Здравите мъже могат да ядат колкото калории си искат и да не качват мазнини. Тигрите имат ли мазнини?
9
0
 
3
 
! Отговори
Захарта убива преди 2 месеца
Михаелче, свери си данните, спри да черпиш информация от мейн-стрийм медиите и мейн-стрийм докторите. Техните мантри за калории-приети-калории-изгорени не е физиологически вярна. Ако беше вярна, нямаше 70% от населението на Земята в момента да е пре-диабетик. Да, зеления чай за който говориш, може да помогне. Но няма да направи чудеса, както и бягането на тредмила, ДОКАТО не се спрат "храните" които причиняват този проблем - рафинираните въглехидрати (най-много) и рафинираните мазнини
8
0
 
6
 
! Отговори
Захарта убива преди 2 месеца
...100 калории от авокадо и 100 калории от торта НЕ СА същото нещо. Биг Фууд много иска да продължава да насажда тая лъжа и да обвинява хората че те са виновни за затлъстяването си, понеже са мързеливи и не искат да тичат на тредмила. Това е лъжа разбира се, истината се крие в съставките на "храната" с която ни тъпчат ежедневно. И чрез корумпираните политици, мантрата им е същата - не бой се, измислили сме хапче за тая болежка. Рафинираните въглехидрати убиват бавно, но сигурно.
7
0
 
2
 
! Отговори
Захарта убива преди 2 месеца
Всички тези които михаелчето е изброила са грешки! Единствения начин да се свалят кг е тоталното спиране на рафинираните въглехидрати. Тялото управлява себе си чрез хормонална система. Калориите нямат значение, хормоните имат. Инсулина е хормон за складиране на мазнини. Колкото повече инсулин, толкова повече мазнини и от там болести. Ние не контролираме как тялото ще третира калориите, то може да ги запази, може да изгори. Въпросът е ОТ КЪДЕ идват тези калории...
6
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Не яжте сланина и няма да имате мазнини
5
1
 
2
 
! Отговори
До 5 преди 2 месеца
Аз съм на 46 но си пафкам всеки ден още от 1995 и съм свеж
4
2
 
3
 
! Отговори
До 3: преди 2 месеца
Точно над 30 години хората имат най-много стрес - проблеми на работа, проблеми с партньора, проблеми с децата, загуба на родители, не дай си Боже загуба на съпруг/дете. Всичко това инстинктивно води до повишена консумация на храни, по-малко време за тренировки, намаляване на метаболизма. Хората не са роботи, а имат чувства и емоции като това е нормално. Не пишете наизуст. Колкото до оня с мотиката - това не е вярно.
3
3
 
4
 
! Отговори
Трифон преди 2 месеца
Избягвайте да качвате мазнини над 30, това е трика. Аз още си нося L и дрешки на 15 год. Да се йоплача че почнаха да ми трият коментарите откак прочетоха че съм зает.
2
3
 
9
 
! Отговори
Д-р Хаус преди 2 месеца
Една мотика и бегом на село да прекопаете градината, това е най сигурния начин за сваляне на мазнини. Замества фитнеси, диети и пр
1
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Отслабването в никакъв случай не трябва да бъде БЪРЗО. Бързото отслабване е опасно за кръвното налягане, кръвна захар, бъбреци и какво ли не. Да не говорим, че от естетическа гледна точка кожата ще увисне по лицето и около корема.